maanantai 7. lokakuuta 2013

Kurpitsakakku
Ison koristeen kakkuun voi tehdä pelkästään sokerimassan sijasta myös kakusta! Tämä kakku on periaatteessa kerroskakku, mutta päällimmäinen kerros toimii myös koristeena. Kerroskakun ei tarvitse olla kovinkaan iso.

Minttukrokanttitäyte:

  • 2,5dl vispikermaa
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 levyä Maraboun minttukrokanttisuklaata
  • 2-3 ruokalusikallista Hershey's suklaasiirappia (tumma suklaa)
  • 4 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto joukkoon. Kaada sekaan hieman jäähtynyt suklaa. Sekoita joukkoon suklaasiirappi. Siirappi ei ole kovin makeaa, joten se tuo suklaan maun mukavasti esiin tekemättä täytteestä ällömakeaa. Siirapin voi myös korvata tummalla suklaalla, jossa on korkea kaakaoprosentti. Sulata liivatteet pieneen määrään kiehuvaa vettä ja sekoita ohuena vanana täytteen joukkoon.

Tämä kakku oli leivottu ja täyte hyydytetty 15cm:n irtopohjavuokaan. Kumoa hyyydytetty kakku alustan päälle ja päällystä se voikreemillä. Kuorruta kakku vihreällä sokerimassalla. Voit käyttää valmiiksi värjättyä limenvihreää massaa tai värjätä massan itse. Sekoita valkoiseen massaan lehdenvihreää pastaväriä ja hieman mustaa väriä. Näin lopputuloksesta ei tule niin kirkkaanvihreä.

Kauli mustaa massaa levyksi ja ota siitä pienimmällä suunnikasmuotilla suunnikkaan mallisia paloja. Liimaa ne kiinni kakun pintaan. Sivele liimaa myös alustalle ja päällystä alusta mustalla massalla. Pyörittele vihreästä, mustasta ja oranssista massasta palloja ja liimaa ne kakun reunaan.

Tee pieni määrä pikeeriä pikeerijauheesta. Pursota kirjoitustyllalla hämähäkinseittiä alustalle. Liimaa kuumaliimalla musta nauha alustan reunaan.


Kurpitsakakku oli leivottu kahteen minijalkapallovuokaan. Tein kakkuja varten yhden kolmen munan kakkutaikinan ja jaoin sen irtopohjavuokaan sekä jalkapallovuokiin. Vuoraa jalkapallovuoat kelmulla, leikkaa puolikkaat jalkapallot kerroksiksi ja täytä vuoat kakuntäytteellä. Laita toisen jalkapallonpuolikkaan päälle hieman täytettä ja paina vuoat vastakkain, jollon valmiista kakusta tulee pallo.

Päällystä pallokakku voikreemillä ja oranssilla sokerimassalla.
Paina muotoiluvälineellä uria kakun pintaan. Muotoile kurpitsan kasvot mustasta sokerimassasta, tee reikä kakun päälle. Muotoile tummasta massasta kara ja paina se kakun päälle.
Pursota kurpitsan päälle hämähäkin verkko ja pursota pikeeriä myös kakun keskelle. Nosta kurpitsakakku lastan avulla pikeerin päälle. Pikeeri toimii liimana, mutta myös eristää kosteutta. Jos kurpitsa olisi isompi ja painavampi, alempi kakku kannattaa tukea välipohjilla ja kerroskakkutikuilla.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto