torstai 26. syyskuuta 2013

Zombie-muffinssit
Nyt on hyvä aika alkaa valmistautua Halloween-juhliin! Zombie-muffinssien koristeluun voivat lapsetkin osallistua. Koristeet valmistuvat nopeasti sarjatyönä ja niiden ulkonäköä voi muokata haluamallaan tavalla: hautakiviin voi lisätä kirjoitusta, käsien ja jalkojen lisäksi mullasta voisi pilkottaa zombien päälaki tai kasvot.
Pyöritä ihonvärisestä sokerimassasta pitkuloita. Jos muffinssit koristellaan vielä samana päivänä, lisää sokerimassaan CMC:tä. Litistä toinen pää ja leikkaa terävällä veitsellä sormet. Voit tehdä osasta pitkuloita käsiä ja osasta jalkoja taittamalla litistetyn osan. Käsiä voi muokata lisäämällä niihin elintarviketussilla piirretyt kynnet.

Käsivarsien lisäksi voit muotoilla sokerimassasta myös kämmeniä. Pyöritä massasta pieni pallo ja litistä se. Leikkaa sormet ja koristele kynnet samaan tapaan kuin käsivarsiinkin. Leikkaa raajoihin viiltoja ja asettele ne rutistetun folion päälle kuivumaan. Maalaa viiltoihin veri- ja ruhjejälkiä mustalla ja punaisella pastavärillä.

Värjää sokerimassaa harmaaksi mustalla pastavärillä. Jos haluat koristeiden kuivuvan nopeasti, lisää massaan myös CMC:tä. Kauli massasta levy ja leikkaa siitä hautakiviä. Kaiverra kiviin R.I.P. -teksti muotoiluvälineillä. Korosta kaiverrusta mustalla pastavärillä. Tee hautakiven pintaan kulumajälkiä pitkulapäisellä muotoiluvälineellä.Leivo muffinssit mustiin muffinssivuokiin. Pilkullisten SK:n vuokien lisäksi näihin muffinsseihin sopisi esimerkiksi nämä raidalliset tai pilkulliset vuoat. Anna muffinssien jäähtyä kunnolla ja kuorruta ne ruskeaksi värjätyllä muffinssikuorrutteella. Vaikka kuorrute peittyy keksimuruihin, se on hyvä värjätä ruskeaksi, jotta kuorrute ei paista valkoisena mahdollisista muruttomista kohdista. Kaavi domikekseistä täyte pois ja murskaa dominokeksejä muruiksi. Tähän riittää vajaa dominokeksipötkö. Ylijääneet keksimurut voi säästää ja käyttää myöhemmin esimerkiksi juustokakun pohjaan. Dippaa muffinsseja keksimuruissa siten, että murut peittävät muffinssit tasaisesti.

Asettele koristeet muffinssien päälle. Koristeista tulee aika hauskoja, kun eri raajat laittaa kuivumaan erilaisiin asentoihin. Jos koristeet eivät ole täysin kovettuneita, niitä voi leikata saksilla sopimaan muffinsseihin. Hautakivet voi tukea hammastikuilla kuten aiemmassa kuvasarjassa.


0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto