tiistai 25. kesäkuuta 2013

Pikkuleipiä häihin

En ole aiemmin ollut juurikaan innostunut pikkuleipien koristelusta. Niiden koristelu on tuntunut aina niin kovin työläältä ja liialliselta näpertelyltä, mikä on vähän hassua, sillä kakunkoristeita tykkään näperrellä. Sara ja Harri viettivät häitään 15.6. ja Saran äiti pyysi minua tekemään "muutaman" pikkuleivän häitä varten.

Tein nelinkertaisen pikkuleipätaikinan. Käytin reseptinä Mansikkamäki-blogin fantasiapikkuleipätaikinan reseptiä ja pikkuleivistä tuli herkullisia! Nelinkertainen taikina riitti 210 sydämenmuotoiseen pikkuleipään ja taikinaa jäi ylikin sen verran, että sain tehtyä ylimääräisiäkin pikkuleipiä. Muotteina käytin Love is in the air -sarjan muotteja. Rajasin pikkuleivät paksulla pikeerillä käyttäen 1mm:n kirjoitustyllaa ja täytin ne löysemmällä pikeerillä, kun rajat olivat kuivuneet. Valkoisten sydänpikkuleipien koristeeksi toivottiin kultaisia S ja H -kirjaimia. Ne maalasin kultamaalilla.


Pikkuleipien koristelu ei tunnu kovinkaan työläältä, kun jaottelee työvaiheet järkevästi. Tein pikkuleipätaikinan maanantai-iltana ja laitoin sen jääkaappiin jähmettymään. Tiistaina leivoin pikkuleivät ja rajasin ne valkoisella pikeerillä. Keskiviikkona täytin rajaukset löysemmällä pikeerillä ja annoin kuivua seuraavaan päivään. Torstaina maalasin kirjaimet. Pikkuleipiä tultiin noutamaan perjantaina, jolloin maalikin oli jo kuivunut.

Näiden ylimääräisten pikkuleipien koristelun helppoutta lisäsi se, että käytin vain valkoista pikeeriä. Koristelin pikkuleipiä myös vaaleanpunaisilla ja valkoisilla  sokerihelmillä sekä vaaleanpunaisilla sydämillä.
Kyyhkyspikkuleivät ovat suosikkejani! Kirjekuoripikkuleivät leikkasin vapaalla kädellä taikinasta. Pienten sokerihelmien ja -rakeiden paikalleen asettamista voi helpottaa käyttämällä pinsettejä. Itse ostin askartelukaupasta päästään taitetut pinsetit.


0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto