lauantai 8. kesäkuuta 2013

Madeleine och Chris


Jos omasta lähipiiristä ei löydy hääjuhlia tänä kesänä, niitä voi lainata vaikkapa länsinaapurista! Madeleinen ja Chrisin häitä voi juhlistaa omasta olohuoneesta käsin samalla kun katsoo häälähetystä. Kata pöytään paras kahviastiasto, kokoa kakku kauniille kakkualustalle ja koristele pöytä kukkasilla. Kultaiset yksityiskohdat tekevät kakusta erityisen kuninkaallisen.

Karen Daviesin kauniilla rintakorumuotilla on helppo tehdä symmetriset ja yksityiskohtaiset korut. Silikonimuotin voi täyttää sokerimassalla, marsipaanilla, suklaalla tai vaikkapa Candy Meltsillä. Muotteja ei saa käsitellä terävillä veitsillä, jotta muotti ei vahingoitu. Paina massa tiiviisti muottiin ja poista ylimääräiset massat muotin reunoilta. Laita silikonimuotti pakastimeen n. 5 minuutiksi. Jähmettynyt sokerimassa on helppo poistaa muotistaan painamalla muotin toiselta puolelta.

Värjää sokerimassaa siniseksi. Sekoita massaan hieman CMC:tä. Kauli massasta muutaman millin paksuinen levy ja leikkaa siitä rusetin lenkit. Viimeistele reunat tikkauspyörällä. Taita lenkki kahtia ja paina pää kiinni. Laita lenkki kuivumaan pystyasentoon. Laita lenkin sisään esimerkiksi pumpulia tai talouspaperia, jotta se kuivuu oikean muotoiseksi. Leikkaa samasta massasta rusetin nauhat, viimeistele tikkauspyörällä ja laita kuivumaan esimerkiksi pumpulin päälle siten, että nauhat kuivuvat aaltomaisiksi.Tiaraa varten voit kopioida ja tulostaa tämän kuvan tai piirtää kokonaan oman. Muista, että tiarasta tulee hyvin siro ja siten helposti rikkoutuva. Malli kannattaa suunnitella siten, että tiarassa on mahdollisimman paljon (ja paksuja) osia. Piirrä malli leivinpaperille.

Piirrä leivinpaperille myös hääparin nimikirjaimet. Sekoita pikeeri pikeerijauheesta. Pursota nimikirjaimet kirjoitustyllalla. Kun pursotat tiaraa, pida leivinpaperi pöydällä. Nosta pursotettu tiara esimerkiksi pulloa vasten ja teippaa se kiinni. Anna tiaran ja nimikirjainten kuivua seuraavaan päivään, jotta niistä kuivuu mahdollisimman kestäviä. Kun koristeet ovat kuivat, sekoita kultaisesta tomuväristä ja alkoholista maali. Maalaa koristeet pehmeällä siveltimellä. Maalaa myös aiemmin tehty rintakoru. Alkoholi haihtuu koristeista pois. Jos pikeeriä jää yli, se kannattaa säilöä esimerkiksi pussinsulkijalla suljettuun minigrip-pussiin. Pikeerillä on helppo liimata isot koristeet kiinni kakun pintaan.
Kuorruta pieni kakku valkoisella sokerimassalla. Tee aiemmin käytetystä sinisestä massasta nauha kakun alareunaan ja tikkaa sen reunat. Liimaa rusetti ja rintakoru kakun alareunaan. Aseta nimikirjaimet rusetin yläpuolelle. Liimaa kakun reunoihin sokerihelmiä ja maalaa ohuella siveltimellä kuvioita kakun pintaan. Siveltimen toisella päällä on helppo painaa pallokuviot kakun pintaan.


0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto