torstai 23. toukokuuta 2013

Pikku Myy uimassa

Sain tehdä Aleksin tyttöystävälle syntymäpäiväkakun. Koska sekä Aleksi että hänen tyttöystävänsä pitävät muumeista, päätin tehdä Pikku Myy kakun. Selailin Myy-aiheisia kuvia netistä ja samalla tein istuvaa koristetta. Olin saanut koristeen jo melkein valmiiksi, kun löysin tämän kuvan. Vaaleanpunainen Myy-kakku vaihtui siniseen uimakakkuun.

Sanon aina kaikkien koristeohjeiden kohdalla, että tämä on sitten hirveän helppo tehdä. Tämä koriste on kuitenkin oikeasti ihan huippuhelppo! Pikku Myystä tehdään vain pää ja kenkienkärjet. Kukkakoristeet ja sudenkorennotkaan eivät ole vaikeita valmistaa.

Pyöritä ihonvärisestä sokerimassasta pallo ja litistä sitä. Muotoile sokerimassasta nenä ja korvat. Liimaa ne kiinni elintarvikeliimalla. Paina Myylle suu leikkauspyörällä. Liimaa oranssista massasta hiukset Myyn päähän. Itse värjäsin valkoista massaa oranssilla pastavärillä. Sekoitin massaan vielä tipan mustaa väriä, jolloin oranssista väristä tuli hieman syvempi. Paina leikkauspyörällä raitoja Myyn tukkaan. Liimaa litistetyt valkoiset sokerimassapallot Myyn silmiksi. Tee oranssista massasta nuttura ja liimaa se Myyn pään päälle. 

Viimeistele koriste piirtämällä silmät ja kulmakarvat mustalla elintarviketussilla. Pyörittele mustasta massasta kengänkärjet.


Muumimaailman lumpeenkukkien ei tarvitse näyttää ihan samalta kuin mitä meidän järvissämme lilluu. Tee kukkamuottisetin muoteilla kahden kokoisia kukkia. Ohenna kukkien terälehtiä pallopäisellä muotoiluvälineellä. Terälehtien pyöristämisen sijaan tee terälehdistä suippoja. Liimaa kukat päällekkäin (hiukan lomittain) ja laita kuivumaan rutistetun folion päälle. Näin kukat kuivuvat koholle. Sävytä kukkia vaaleanpunaisella ja valkoisella tomuvärillä. Tee vaaleankeltaisesta massasta keskiosat. Pyöritä keltaisesta massasta pienet pallot ja tee niiden reunoihin viiltoja veitsellä.

Tee pienet sudenkorennot valkoisesta ja mustasta massasta. Pyöritä valkoisesta massasta pitkuloita ja litistä ne muotoiluvälineillä. Liimaa kaksi pitkulaa vierekkäin siiviksi. Anna siipien kuivua kunnolla. Pyöritä mustasta massata nauhaa ja pätki siitä sopivan mittaisia paloja. Liimaa mustat palat kiinni siipiin.Kuorruta kakku vaaleansinisellä massalla. Koska kakku kuvaa vettä, voi massan värjätä hieman huolimattomasti, jolloin marmoroitu pinta näyttää hauskasti vedeltä. Sekoita tomusokerista ja valkuaisesta pikeeri. Värjää pikeeri siniseksi. Tähänkin lisäsin hieman mustaa väriä. Liimaa koristeet kiinni kakkuun pikeerillä. Pursota alareunaan helminauhapursotus 3mm:n kirjoitustyllalla. Tuputa sinistä kimallepulveria puolikaaren muotoon kakun pinnalle. Rajaa siniset alueet pikeerillä. Värjää sokerimassaa vaaleanvihreäksi, kauli se levyksi ja leikkaa siitä lumpeenlehtiä.


0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto