maanantai 22. huhtikuuta 2013

Maalattu ruusukakku


Leopardikakusta innostuneena halusin kokeilla ruusukuvion maalaamista kakun pintaan. Leopardikakkuun tein omat maalit alkoholista ja kimallepulverista, mutta tähän käytin pastavärejä. Kuvio on piirretty ja maalattu vapaalla kädellä, mutta ideoita värejä ja kukkia varten kannattaa googlettaa (esim. hakusanoilla floral pattern).

Tällaisen kakun voisi tehdä vaikkapa isoäidille äitienpäiväksi :)

Tee ruusukuvioon väreiltään sopivat ruusukoristeet ja sävytä ruusunlehdet kimallepulverilla. Aseta koristeet haluamallesi paikalle. Näin pystyt luonnostelemaan ruusukuviot elintarviketusseilla kakunpintaan ja samalla näet, mihin kohtaan koristeet kannattaa laittaa. Sekoita maalit valkoisesta ja vaaleanpunaisesta pastaväristä. Jos maalista tulee liian ohutta, voit sekoittaa siihen kimallepulveria maalin paksuntamiseksi.


Maalaa kukat ja lehdet. Maalaa sitten valkoisella pastavärillä ja pinkillä maalilla kukkiin yksityiskohtia. tee sama lehdille vihreällä maalilla. Paina piikkipäisellä muotoiluvälineellä reikiä kakunpintaan ja sivele niihin liimaa. Paina sokerihelmiä reikiin. Näin helmet pysyvät paremmin kiinni. Viimeistele koristelu tekemällä silikonisella helminauhamuotilla helminauha kakun alareunaan. Täytä muotti tiiviisti sokerimassalla ja laita se hetkeksi pakkaseen. Pakkasessa jähmettynyt helminauha on helpompi pullauttaa ulos muotista.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto