perjantai 22. maaliskuuta 2013

Pupukakku


Hauska pupukakku on leivottu Prinsessasetin kakkuvuokaan. Kakun voi kuitenkin toteuttaa täyttämällä kakun mihin tahansa astiaan ja käyttämällä oikean kokoisiksi leikattuja kääretorttulevyjä. Kakun parhaimpiin puoliin kuuluu ehdottomasti se, että mitään etukäteisvalmisteluja koristeiden suhteen ei tarvitse tehdä. :)Kasaa kakku täytteineen vuokaan. Täytteessä on hyvä olla liivatetta, jotta kakku pysyy muodossaan. Päällystä kakun pinta sokerikreemillä. Tee kreemiä tavallista isompi määrä, jotta voit käyttää sitä myöhemmin ruohopursotuksissa. Värjää sokerimassaa vaaleanruskeaksi ja kauli siitä levy. Kuorruta kakku sokerimassalevyllä.

Muotoile ylijääneistä massoista käpälät. Sekoita osa massasta valkoisen massan kanssa, jotta saat vaaleanruskeaa massaa. Muotoile vaaleasta massasta pupun takakäpälät, häntä, maha ja nenä. Tasakokoiset silmät saat leikkaamalla ne ison tyllan toisella päällä valkoisesta massasta.

Pätkäise kerroskakkutikku kahtia. Pyöritä ruskeasta massasta kaksi pitkulaa ja kauli niitä tasaiseksi. Liimaa tikkujen rosoiset päät korviin kiinni, jotta kakkuun ei päädy tikkuja. Liimaa pienemmät vaaleat sokerimassapitkulat tikkujen päälle ja tee tikkauspyörällä ja veitsellä yksityiskohdat.Maalaa silmät mustalla pastavärillä. Tee pupun pään päälle viillot veitsellä ja sivele niihin hieman elintarvikeliimaa. Paina korvat viiltoihin. Värjää ylimääräistä sokerikreemiä vaaleanvihreäksi ja pursota sitä alustalle spagettityllalla.

Värjää sokerimassaa keltaiseksi ja kauli siitä levy. Paina levystä narsisseja muotilla. Ohenna terälehtiä pallopäisellä muotoiluvälineellä. Paina kukat kakun reunoille ruohopursotusta vasten. Värjää ylimääräistä massaa tummemman keltaiseksi ja kauli siitä levy. Leikkaa levystä suorakulmio ja rullaa se rullaksi. Liimaa pieni rulla narsissin keskiosaksi.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto