tiistai 19. maaliskuuta 2013

Monopoli-kakku

Sain tehdä eräisiin Monopoli-aiheisiin tupareihin kakun. Mietin pitkään, millaisen haluaisin tehdä. Selailin erilaisia kakkukuvia ja loppujen lopuksi päätin tehdä kakun, joka ei olisi suoraan kopio jostain toisesta kakusta, vaan joka yhdistelisi useita Monopoli-kakkujen elementtejä. Halusin tehdä kakusta kaksikerroksisen, jotta se olisi näyttävämpi. Tein alemman kakun neliövuokaan ja ylemmän 15cm:n irtopohjavuokaan.


Kakun koristeet voi valmistaa etukäteen. Värjäsin sokerimassaa oranssilla, keltaisella, vihreällä, vaaleanpunaisella ja sinisellä pastavärillä. Leikkasin leikkauspyörällä niistä samankokoisia suorakulmioita ja annoin niiden kuivua hetken aikaa. En löytänyt netistä suomalaisia rahoja, vaan hieman oikasin ja piirsin elintarviketussilla ensimmäiset Googlesta löytämäni Monopoli-setelit. Markan seteleissä taitaa olla niin paljon nolliakin, että niiden piirtäminen pieniin setelikoristeisiin olisi ollut hankalaa.

Värjäsin sokerimassaa vaaleanvihreäksi ja leikkasin kaulitusta levystä samankokoisia peliruutuja. Valitsin jokaiselta pelilaudan sivulta kaksi katua ja kaksi muuta peliruutua. Yksityiskohdat on piirretty mustalla elintarviketussilla.Upota kerroskakkutikku styroksiin. Lisää mustaan sokerimassaan CMC-jauhetta ja muotoile siitä  Monopoli-ukon torso. Paina hammastikku ukon harteista läpi. Muotoile mustasta massasta, johon on lisätty CMC:tä, käsivarret ja liimaa ne hammastikkuihin kiinni. Tue kädet kuivumisen ajaksi.


Lisää valkoiseen sokerimassaan CMC:tä ja muovaa siitä pallo. Anna pallon kuivua, jotta se pysyy muodossaan. Liimaa valkoinen sokerimassalevy ukon torsoon. Muotoile valkoisesta massasta kädet ja rusetti. Ukolla on toisessa kädessään kävelykeppi. Keppi on helppo muotoilla päällystämällä hammastikku sokerimassalla. Sivele liimaa kerroskakkutikun juureen ja paina hieman kovettunut pää tikun läpi. Liimaa mustasta massasta muotoillut takinliepeet kiinni. Lisää ukolle nenä, muhkeat viikset ja rusetti.Silinteriä ei kannata tehdä onttoa, sillä se on vaikeampi muotoilla ja ontto koriste hajoaa helpommin. Tee silinterin sisälle tuki sokerimassasta, kuten ensimmäisessä kuvassa. Päällystä tuki sokerimassalevyllä. Liimaa silinteriin lieri ja päälliosa. Paina kaksi hammastikun pätkää käsivarsien päihin ja sivele niihin liimaa. Paina hieman kuivuneet, aiemmin valmistetut kädet tikkuihin kiinni. Piirrä ukon silmät ja kulmakarvat mustalla elintarviketussilla.
Päällystä molemmat kakun sokerikreemillä. Kauli mustasta massasta levy ja leikkaa siitä pienemmän kakun päällisen kokoinen ympyrä. Lisää kakun päälle tomusokeria, jotta vihreä massa ei tartu siihen kiinni. Päällystä molemmat kakut vaaleanvihreällä sokerimassalla.

Leikkaa kakkuputket sopivan pituisiksi ja paina ne neliönmuotoiseen kakkuun. Pienempi kakku on helpompi asettaa neliönmuotoisen kakun päälle ennen koristeita.
Tee ylimmän kakun pintaan viiltoja terävällä veitsellä (esim. hedelmäveitsi). Oma veitseni ei ollut tarpeeksi terävä ja siksi myös mustaan kerrokseen jäi viiltojen kuvia. Jos näin käy, mustaa kerrosta voi maalata mustalla pastavärillä, jolloin viillot eivät näy niin selkeästi. Nosta sokerimassaa viiltojen kärjistä. Liimaa setelit ja peliruudut kiinni kakkuun. Maalaa peliruutujen reunat mustalla pastavärillä, jolloin ne erottuvat selkeämmin.


0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto