torstai 14. helmikuuta 2013

Pöllöt ja kookoskakku


Kakun kuorrutuksen ei tarvitse olla vaikeaa! Voit kuorruttaa kakun kermavaahdolla ja isoilla kookoslastuilla, jolloin kuorrutuksesta tulee herkullinen, mutta näyttävä. Pienet pöllöt valmistuvat nopeasti sokerimassasta.

Muovaa harmaasta sokerimassasta kaksi hahmoa. Paina hahmojen päähän kuopat, kuten toisessa kuvassa. Muotoile samasta massasta neljä siipeä.

Liimaa siivet pöllön kylkiin elintarvikeliimalla. Värjää massaa vaaleammaksi lisäämällä siihen valkoista massaa. Pyöritä valkoisesta, vaaleansinisestä ja harmaasta massasta pieniä palloja ja liimaa ne nauhaksi pöllön mahaan. Pyöritä valmoisesta massasta pallot ja litistä ne. Liimaa valkoiset ympyrät pöllön silmiksi ja muotoile vaaleankeltaisesta massasta nokka. Piirrä mustalla elintarviketussilla silmiin yksityiskohdat.

Tämä kakku leivottiin 15cm:n irtopohjavuokaan. Se täytteessä käytettiin kermavaahdon, tuorejuuston ja muutaman liivatteen lisäksi mansikanmakuista hyydykejauhetta.

1 kommentti:

  1. Oikein hieno ja upea kakku. Tein tuollaisen lapselleni. Oli oikein hyvää ja hyvä resepti. Pöllötkin oli helppo tehdä. Muuten oikein hyvä.

    VastaaPoistaKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto