keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Ketut ja pihlajanmarjat

Tämä kakku ei välttämättä ole vuodenaikaan sopivin, mutta mielestäni niin kovin söötti, että halusin julkaista sen nyt. Tästä kakusta voisi muokata hääkakkumaisemman kasaamalla useamman erikokoisen kakun päällekkäin. Lehti- ja marjakoristeet voisivat kulkea köynnöksenä kakkua pitkin. :)
KettukoristeetAloita kettujen muotoilu värjäämällä sokerimassaa oranssiksi. Syvän oranssin saat, kun sekoitat punaiseen massaan hieman keltaista massaa. Lisää massaan n. 1tl CMC:tä ja muotoile siitä ensimmäisen kuvan kaltaiset torsot. Paina niiden päihin kuopat päitä varten. Muotoile samasta oranssista massasta kaksi palloa. Muovaa palloja reunoista teräviksi ja paina pallopäisellä muotoiluvälineellä niihin silmänkuopat. Iske torsojen läpi hammastikut ja liimaa niiden päälle päät.Muotoile oranssista massasta korvat. Paina pään sivuille urat ja sivele niihin liimaa. Paina korvat kiinni päähän.

Pyöritä massasta pötkylöitä ja liimaa ne kettujen kylkiin etujaloiksi. Hännän puolelle tulevan etujalan voi jättää lyhyeksi, jotta häntä asettuu sitä vasten paremmin. Painele tikkauspyörän toisella päällä uria hahmon pintaan. Muotoile massasta hännät ja painele myös niihin urat. Sekoita valkoisesta väriaineesta ja valkoisesta tomuväristä värimassa. Maalaa valkoisella värimassalla häntä, silmät, leuka ja korvat. Tomuta mustalla tomuvärillä korvan ympärykset ja tassut. Liimaa mustasta massasta pyöritetyt pallot silmiksi ja nenäksi.


Kuorruta neliönmuotoinen kakku sokerimassalla. Silota sivut kakkutasoittimella ja jätä kulmiin helmat. Leikkaa helmat pois saksilla. Piirrä kakun pintaan vihreällä elintarviketussilla lehtien varret. Kauli vihreästä massasta levy ja ota siitä lehtikuvioita pienellä ruusunlehtimuotilla.


Liimaa lehdet varsiin kiinni. Sekoita oranssiin massaan hieman lisää keltaista massaa ja pyöritä massasta palloja. Kiinnitä pallot kakun pintaan kiinni ja liimaa niiden päälle pienempiä samasta massasta pyöriteltyjä palloja. Piirrä mustalla elintarviketussilla ruksit marjojen pintaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto