tiistai 15. tammikuuta 2013

Leopardikuvioinen kakku

Sain tehtäväkseni valmistaa synttärikakun, jossa olisi eläinkuviota. Päädyin leopardikuvioon sen näyttävyyden ja helppouden takia. Monet arastelevat suoraan kakun pintaan maalaamista, mutta muutamalla vinkillä tällaisten epäsymmetristen kuvioiden maalaaminen onnistuu helposti. Lahjapakettikakku on muuten hauska aihe synttärikakuksi, jos aikaa koristelemiselle on vähän. Kuvan rusetti jähmettyi muotoonsa jääkaapissa CMC:n ja tuen avulla alle tunnissa.Päällystä neliövuokaan leivottu ja täytetty kakku sokerimassalla. Leopardikuvion voisi maalata tummanharmaalla vaaleanharmaalle pohjalle tai vaikkapa vaihtaa värit pinkiksi. Neliön muotoisen kakun kuorrutus käy samaan tapaan, kuin pyöreänkin. Silota kakun pinta ja reunat ja jätä kulmiin "helmat". Leikkaa ne lopuksi pois saksilla ja saat terävät kulmat kakkuun.

Sekoita pronssin väristä kimallepulveria tilkkaan kirkasta alkoholia. Kimallepulvereita voi sekoittaa keskenään ja esimerkiksi lisäämällä sekaan kultaista pulveria saat vaalennettua seosta. Tahnamaisella seoksella on helppo maalata ja alkoholi haihtuu pois kakun pinnasta. Kimallepulverilla täplistä saa hohtavat. Maalaa siveltimellä epäsymmetrisiä laikkuja kakun pintaan. Katso kakkua välillä kauempaa, jotta näet tarvitseeko kokonaisuus lisää täpliä. Kauli mustasta massasta nauhat ja leikkaa niistä sopivan pituiset pätkät. Liimaa pätkät kakun pintaan. Kun nauhat ovat paikallaan, näet, tarvitseeko laikkuja maalata lisää.

Rajaa laikut mustalla pastavärillä, kuten kuvassa. Valmista rusetti sekoittamalla sokerimassaan hieman CMC-jauhetta ja kaulimalla siitä ohut nauha. Kiepauta nauhasta kaksi lenkkiä ja laita lenkkien sisään talouspaperia. Nosta lenkit kylmään jähmettymään. Kun lenkit ovat jähmettyneet, liitä ne yhteen kakun päällä ja piilota liitoskohta mustalla sokerimassanauhalla.

4 kommenttia:

 1. Ihana kakku! Millä sävyllä teit kakun sokerimassa päälisen? Kuinka monen munan kakku tämä oli, taitaa olla se suurin neliövuoka? Tälläistä pitää kyllä itsekin kokeilla :)

  VastaaPoista
 2. Moi Peggy,

  Käytin kakun leipomisessa tekstiin linkitettyä neliövuokaa (koko 22,5 x 22,5cm). Taikinassa oli 4 munaa. Sokerimassan värjäsin pienellä määrällä Wiltonin ruskeaa pastaväriä (http://www.kakkusankarit.fi/epages/OVK.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/06082009-151229/Products/610-317) :)

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Jos teen vaaleanpunaisella massalla, näkyyköhän vaaleanpunainen kimallepulveri siinä vai pitääköhän valita joku muu sävy? Ajatus olisi kuitenkin pinkki kakku :)

  VastaaPoista
 4. Vastaan tähän, vaikka juteltiinkin jo aiheesta puhelimessa. Josko tämä auttaisi muitakin leipojia :)

  Kunhan kuorrutteen pohjasävy on tarpeeksi vaalea (esim. valmiiksi värjätty vaaleanpunainen massa), näkyy vaaleanpunaisesta kimallepulverista tehty maalikin kakun pinnassa.

  VastaaPoistaKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto