torstai 6. joulukuuta 2012

Macaron-joulukuusi


Olen ihastellut netissä jo jonkin aikaa kauniita macaron-torneja. Päätin tehdä oman versioni vihreillä macaroneilla, jolloin tornista muodostuu joulukuusi. Tämä on hauska tuliaislahja näin joulun alla sellofaaniin käärittynä :)
Leikkaa pahvista kaksi kolmiota. Leikkaa ne puoliväliin asti, toinen ylhäältä ja toinen alhaalta. Aseta kolmiot sisäkkäin ja kiepauta kartonki kolmioiden ympärille. Leikkaa ylimääräinen kartonki pois. Teippaa tai liimaa kolmiot alustaan ja kiinnitä kartonkikartio sen päälle teipillä. Kääri kartio folioon ja teippaa folion reunat kiinni.

Valmista paljon macaroneja. Tein tätä macaron-tornia varten kolminkertaisen annoksen tätä macaron-taikinaa. Värjäsin taikinan Städterin vihreällä pastavärillä, joka on niin vahvapigmenttistä, ettei se muuta taikinan koostumusta juurikaan, vaikka värjääkin tehokkaasti. Pursota taikina leivinpaperille pallotyllalla. Macaron-kuoret kestävät muuten todella hyvin pakastusta, joten niiden leipomisen voi aloittaa pariakin viikkoa etukäteen.

Valmista täyte macaroneja varten. Täytteeksi kannattaa valita jokin paksu ja hyvin hyytyvä täyte, jotta macaronit eivät lähde valumaan tai tippuilemaan kartion päältä. Tässä täytteessä oli
  • 400g taloussuklaata
  • 1dl kuohukermaa
Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää joukkoon lämmitetty kerma. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä. Täytä macaronit pursottamalla, se on siistiä ja nopeaa :). Täytettyjen macaronien kannattaa antaa olla jääkaapissa ainakin yön yli, jotta täyte kiinnittyy hyvin. Liimaa macaronit folion päälle sulalla sokerilla. Aseta macaronit hieman limittäin, jotta ne tukevat toisiaan.

Koristele valmis macaron-joulukuusi organzanauhoilla ja tähtikoristeella.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto