sunnuntai 8. joulukuuta 2013

PiparirekiKatso tämän piparitalon kaavat täältä >>
Tein viime vuonna siskoni kanssa piparitalon lisäksi piparireen. Reki on hauska lahja, kun sen täyttää väreihin sopivilla joulukarkeilla. Meidän joulukarkkimme eivät riittäneet enää kuvaushetkeen saakka :)

Leivo piparit kaavan avulla. Valikoimistamme löytyy hyppäävä poro-muotti, jonka avulla tein pipariporot. Tee piparitaikinasta myös alusta reelle ja poroille sekä tukipylväät poroille. Kun piparit ovat jäähtyneet, ne voi koristella pikeerillä (tyllana kirjoitustylla). Pikeerin värjäsin pastaväreillä. Kultaiset yksityiskohdat maalarin pikeerin kuivuttua syötävällä kultamaalilla. Pikeerin voit valmistaa joko perinteisesti valkuaisesta ja tomusokerista tai käyttämällä pikeerijauhetta.
Ohjakset tein siten, että liimasin punaiseksi värjätyllä pikeerillä Snöre-karkkinauhaan kultaisia sokerihelmiä. Anna ohjaksien kuivua kunnolla ennen kuin kiinnität ne poroihin!
Teimme näistä poroista ruskeat värjäämällä pikeeriä vaaleanruskeaksi pastavärillä. Jos pikeeristä tulee liian paksua, sen voi levittää pienellä palettiveitsellä tasaiseksi. Pursota punaisella pikeerillä porolle valjaat ja nenä. Nenäksi voi laittaa myös punaisen sokerihelmen. Hopeiset sarvet tehtiin maalaamalla valkoinen pikeeri hopeisen kimallepulverin ja alkoholin sekoituksella (alkoholi haihtuu pois pikeerin päältä). Anna porojen kuivua kokonaan ja liimaa ne piparialustaan paksulla pikeerillä. Laita esim. limupullon korkki poron etujalkojen alle, jotta poro kuivuu hyppäävään asentoon.Liimaa viimeiseksi Snöre-nauhat poroihin pikeerillä ja pölläytä tomusokeria teoksen päälle :)


Samana vuonna siskoni teki korkean piparihuvilan, johon hän teki itse kaavat.

Joulukuusi on koristeltu samaan tyyliin, kuin edellisvuoden piparkakkutalossa.

Parasta tässä piparitalossa on ranskanpastillikatto, nam! :)


1 kommentti:Kakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto