keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Keijukakku


Sain vapaat kädet tehdä kuusivuotiaalle Aadalle synttärikakun. Pyörittelin mielessäni muutamia tyttömäisiä aiheita, mutta päädyin keijukakkuun. :) Kakusta kannattaa tehdä joko selkeästi korkea tai matala, jotta keiju ei näytä lyhytjalkaiselta, vaan joko seisovalta tai istuvalta.


Muotoile keijun torso samaan tapaan kuin Ariel-kakun hahmo. Kokoa torso kerroskakkutikun päälle, tikku upotettuna styroksiin. Näin torsosta tulee tukeva ja se pysyy hyvin valmiissa kakussa pystyssä. Tein keijun jo aamulla, mutta iltaan mennessä torso oli ehtinyt painua kasaan, vaikka käytin CMC:tä ja keiju näytti jokseenkin turhan ylipainoiselta. :) Sokerimassa kovettuu ulkopuolelta ensin, joten uskalsin veistellä veitsellä torsoa kapeammaksi. Veitsenjälkiä ei juurikaan jäänyt, mutta vaikka olisikin, keijumekon yläosa peittää ne. Kauli vaaleanpunaisesta massasta ohut levy ja liimaa se elintarvikeliimalla torsoon kiinni. Kädet muotoilin ja kiinnitin vasta kakun viimeistelyvaiheessa, jotta ne eivät olisi katkenneet.

Tukikeppi kannattaa lyhentää vasta juuri ennen hiusten lisäämistä. Värjää sokerimassaa haluamallasi värillä (tässä käytetty Wiltonin ruskeaa pastaväriä) ja muotoile hiussuortuvien alle "pipo", jotta mahdolliset kaljut läikät eivät näy. Tee samasta massasta nuttura takaraivolle. Kiinnitä suortuvat elintarvikeliimalla. Lisää silmät ja piirrä elintarviketussilla vasta, kun kasvot ovat kovettuneet tarpeeksi.


Paina simpukkapäisellä muotoiluvälineellä ura keijun pään päälle. Muotoile vaaleanpunaisesta massasta (käytä samoja värejä, kuin hameessa) pieniä ruusuja kiepauttamalla pieni massasuikale rullalle. Liimaa ruusut uraan ja painele niiden lomaan pieniä kuoppia helmiä varten. Liimaa valkoiset sokerihelmet kiinni ruusupantaan.
Tee kakusta jämäkkä hyydyttämällä täyte kunnolla. Muotoile kakkua hulmuavaksi hameeksi veistämällä päälle ja sivuille urat. Tee keskelle kuoppa keijun torsoa varten. Päällystä kakku sokerikreemillä.

Kauli vaaleanpunaisesta massasta levy ja paina se kakun reunaan. Röyhelöt tarttuvat paremmin levyyn kuin suoraan sokerikreemipinnalle. Värjää sokerimassaa tummanpinkiksi ja kauli siitä levy. Ota levystä röyhelömuotilla röyhelönauhaa ja ohenna reunoja pallopäisellä muotoiluvälineellä muotoilutyynyn päällä. Liimaa röyhelönauhoja kakun reunaan ja vaalenna niiden väriä asteittain.
Kauli vaaleanpunaisesta massasta levy ja aseta se kakun päälle. Reunat voit leikata saksilla, eikä haittaa vaikka jälki ei olisi täydellisen siistiä. Viimeistele hame liimaamalla viimeinen röyhelöreuna päälliosan reunalle. Piilota nauhan saumakohdat rullaruusujen ja helmien alle. 

Leikkaa keijulle siivet liivatteesta. Liivatesiivet ovat kauniit läpiväkyvinäkin, mutta niihin saa nättiä säihkettä kimallespraylla. Paina keijutorso keskelle kakkua ja liimaa siivet selkään pikeerillä (liima ei pidä yhtä hyvin ohuita siipiä kiinni sileällä pohjalla). Siisti saumakohta liimaamalla siihen helmiä. Keijun ja hameen saumakohtaan voi tehdä pienen röyhelönauhan ja liimata muutaman helmen. Muotoile viimeisenä kädet ja liimaa ne torsoon kiinni. Kädet ovat ohuet ja siksi hennot - ne eivät välttämättä kestä torson liikuttamista.

Keijukakkua voi varioida vaihtamalla värejä, keijun kampausta tai vaikkapa tekemällä keijulle kruunun ja tähtivaltikan. :)

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto