keskiviikko 1. elokuuta 2012

Mustikkajätskikakku


Kuumalla kesäilmalla kakkujen teko ei välttämättä ole lystiä. Jätskikakku on kuitenkin helppo ja nopea tehdä, lisäksi se virkistää takuulla paremmin, kuin tuhti kermakakku. Marjoja voi vaihdella maun mukaan, esimerkiksi kirpeät punaviinimarjat sopisivat tähän kakkuun mainiosti.

Jätskikakkuun tarvitset
  • 1pkt Savoiardi-keksejä
  • 2l vaniljajäätelöä
  • 200g mustikkahilloa tai -marmeladia (esim. Saarioisten mustikkamarmeladi)
  • 300g pakastemustikoita
  • 2dl vispikermaa
  • mustikoita tai muita marjoja koristeluun


Pehmitä 1l vaniljajäätelöä mikrossa, varo sulattamasta liikaa. Sekoita jäätelöön puolet mustikkamarmeladista ja mustikoista. Kaavi seos reunavuoan (tässä säädetty 22cm:n kokoiseksi) pohjalle ja asettele keksit reunoille. Laita vuoka pakastimeen ja tee toinen satsi mustikkajäätelöä. Kaavi mustikkajäätelö vuokaan ja anna olla pakkasessa vähintän 2h. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja koristele kakku kermavaahdolla ja mustikoilla.

1 kommentti:

  1. Tosi hieno kakku, varmasti myös hyvää! Sinulla on kiva blogi, tykkäät selvästi näperellä kaikkia ihania koristeita :)

    VastaaPoista



Kakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto