maanantai 16. heinäkuuta 2012

Ariel-kakku


Pääsin taas tekemään Martalle synttärikakkua. Aikaisempina vuosina olen tehnyt tämän ja tämän prinsessakakun, mutta nyt Martta halusi kakkuunsa Arielin. :)


Värjää valkoista sokerimassaa harmaaksi mustalla pastavärillä. Voit jättää sokerimassan marmoroiduksi, jolloin se muistuttaa enemmän kiveä. Lisää sokerimassaan CMC-kuivatusainetta ja vaivaa se tasaiseksi. Muotoile massasta kivi ja paina pieni kuoppa keskelle. 

Värjää sokerimassaa vaaleanvihreäksi ja muotoile siitä pyrstö. Aseta pyrstö kiven päälle. Värjää sokerimassaa ihonväriseksi ja lisää siihen CMC:tä. Muotoile massasta pää ja torso. Paina torso kiinni pyrstön päähän ja iske mehupilli torson läpi. Pillin tulee olla niin pitkä, että se riittää pään sisälle. Kauli sokerimassasta pieni suikale ja kiepauta se pillin ympärille kaulaksi. Anna kaulan kuivua riittävän pitkään, jotta se ei painautuisi kasaan, kun pää nostetaan kaulan päälle.
Värjää sokerimassa vaaleanvihreäksi (vaaleammaksi, kuin itse pyrstö) ja muotoile siitä kaksi pitkulaa. Paina simpukkapäisellä muotoiluvälineellä uria pitkuloihin ja kiinnitä ne torson ja pyrstön liittymäkohtaan.

Muotoile samasta vaaleanvihreästä massasta pyrstölle pää. Sitä ei ole pakko kiinnittää pyrstöön vielä tässä vaiheessa, vaan vasta kun koriste asetetaan kakun päälle.

Värjää pieni määrä massaa violetiksi, pyörittele siitä kaksi palloa ja muotoile niistä simpukkapäisellä muotoiluvälineellä Arielin simpukkabikinit. Paina pää mehupillin läpi. Muotoile ihonvärisestä massasta kädet ja liimaa ne Arielin olkapäille.

Paina Arielin pyrstöön suomukuviota kourupäisellä muotoiluvälineellä. Tue Arielin pää vanulapuilla, jotta se voi kuivua  tukevaksi yön aikana. Tee valkoisesta massasta silmät ja pyöritä pieni pallo Arielin nenäksi ihonvärisestä massasta. Sävytä pyrstö sinisellä ja vihreällä kristallipulverilla.
Anna Arielin kuivua yön yli. Lisää punaiseen sokerimassaan CMC:tä ja kauli siitä ohut levy. Paina simpukkapäisellä työvälineellä uria levyyn ja leikkaa levystä hiussuortuvia. Liimaa ne kiinni päähän ja muotoile vielä erikseen otsatukka. Arielin tukan voi koristella pienellä kukkasella. Kukka pysyy parhaiten kiinni, kun päälaelle painaa pallopäisellä muotoiluvälineellä pienen kuopan, johon sivellään elintarvikeliimaa ja painetaan kukka kevyesti kiinni. Piirrä Arielille silmät, ripset ja suu elintarviketussilla. Yksityiskohdat on helpointa piirtää, kun massa on hieman kovettunut.


Ison koristeen rinnalle ei tarvitse välttämättä valmistaa monimutkaisia koristeita. Merenelävät-silikonimuotilla on helppo tehdä pieniä koristeita. Täytä muotti valkoisella massalla. Laita muotti hetkeksi pakastimeen (n. 5min) ja pullauta koristeet muotista ulos. Sävytä koristeet hopeisella, kultaisella ja vihreällä kimallepulverilla.


Kuorruta kakku marmoroidulla, vaaleansinisellä sokerimassalla. Sokerimassa marmoroidaan sekoittamalla kahta eriväristä massaa toisiinsa (tässä käytetty valkoista ja sinistä). Sokerimassaa ei vaivata ihan tasaiseksi, jolloin värierot jäävät näkyviin. Marmoroitu pinta näyttää aallokolta ja sopii siksi tähän merenalaiseen kakkuun. Liimaa koristeet kakkuun pikeerillä (pursotukset kirjoitustyllalla). Viimeistele kakun reuna pienellä pikeerihelminauhalla. Koristele kakun reunoja vihreillä merikasveilla ja kirjoita onnitteluteksti kakun kylkeen.

Jos kakku olisi isompi tai vaikkapa kaksikerroksinen, Arielin kiven ympärille voisi ripotella keksimurskaa, joka näyttää hiekalta :)

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto