tiistai 19. kesäkuuta 2012

Angry Birds-muffinssitNämä Angry Birds-muffinssit menivät samoille synttäreille, kuin Angry Bird-kakkukin. Tein kahta eri lajia, suklaamuffinsseja (mustat linnut) ja vaniljavadelmamuffinsseja (possut ja keltaiset linnut). Muffinsseistahan voisi tehdä erilaisia, esimerkiksi keltaisista linnuista sitruunamuffinsseja. Squires Kitchenin muffinssivuoista löytyi teemaväreihin sopivat yksilöt. Kun koristeet tekee sarjatyönä, ne valmistuvat nopeasti.

Musta lintu


Huomasin vasta kuvausvaiheessa, että yhdeltä linnuista puuttuu kulmakarvat. Se ei ole ihan yhtä angry kuin muut linnut :)

Kauli mustasta sokerimassasta levy ja ota pyöreällä muotilla (toisiksi pienin) siitä paloja. Aseta palat leivinpaperin päälle, näin niitä ei tarvitse enää siirrellä eikä massan venymisestä tarvitse huolehtia. Venytä ympyrää hieman pituussuunnassa. Leikkaa pienemmällä muotilla puoliympyröitä harmaasta massasta ja paina ne isomman ympyrän päälle maha-alueeksi.
Pyöritä harmaasta massasta pitkula (voit sekoittaa valkoista ja mustaa massaa keskenään) ja leikkaa siitä samankokoisia paloja. Pyöritä palat palloiksi ja painele mustan ympyrän päälle silmien kohdalle. Tee mustasta massasta päätöyhtö. Värjää sokerimassaa keltaiseksi ja muotoile nokat ja töyhtön pää. Pyörittele oranssista massasta linnuille kulmakarvat. Paina pienet valkoisesta massasta pyöritetyt pallon harmaiden ympyröiden päälle. Anna silmien kuivua ja piirrä sitten elintarviketussilla mustat pisteet.


Keltainen lintuLeikkaa toisiksi pienimmällä ympyrämuotilla levyksi kaulitusta vaaleankeltaisesta sokerimassasta ympyröitä. Valmiiksi värjättyä massaa voi vaalentaa sekoittamalla siihen valkoista massaa. Leikkaa ympyrän reunat, jotta palasta tulee kolmion muotoinen. Näin saat mittasuhteet kohdilleen (verrattuna mustiin lintuihin). Muotoile valkoisesta massasta silmät ja maha. Pyöritä oranssista massasta pitkula ja paina veitsellä siihen ura ylä- ja alaleuan erottamiseksi.  

 Paina nokat kiinni lintuihin ja piirrä mustalla elintarviketussilla silmät. Muotoile mustasta massasta päätöyhtö ja pyrstö. Pyörittele oranssista massasta kulmakarvat. Muffinsseihin ei tarvitse laittaa korkeaa kuorrutekasaa. Riittää, että muffinssin pinta peittyy ja että koristeella tarttuu kuorrutteeseen. Tein yhteensä 36 muffinssia ja käytin näihin kaksinkertaisen annoksen kuorrutetta.

Possu

Possujen ilmeitä on helppo vaihdella piirtämällä silmät ja kulmakarvat eri kohtiin. Oma lempparini on tuo alarivin keskimmäinen :)
Kauli vaaleanvihreäksi värjätystä massasta levy. Leikkaa levystä toisiksi pienimmällä ympyrämuotilla paloja ja venytä paloja leveyssuunnassa. Muotoile samasta massasta korvat. Lisää ylijääneisiin massoihin hieman keltaista väriä ja sekoita hyvin. Pyöritä massasta pitkula ja paina se kasaan päältä. Leikkaa siitä samankokoisia paloja, kuten viimeisessä kuvassa.
Pyöristä massapalojen reunoja ja paina ne possun keskelle kärsäksi. Tee samasta massasta alaleuka. Piirrä lopuksi elintarviketussilla kulmakarvat, silmät ja sieraimet.

3 kommenttia:

  1. Heips! Mahtavat muffinssit! Haeskelen juuri ohjeita poikani 4-vuotis synttäreille ja nämä sattuivat silmiin. Lintuja on ehdottomasti tehtävä possukakun kaveriksi! Kiitos hyvistä ohjeista!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania!! Jäbä saakin näitä 6v. synttäreilleen yllätyksenä.. Saas nähdä miten angryjä niistä sitten tuleekaan kun voi äitikin olla hieman AngryBird tän touhotuksen jälkeen :)

    VastaaPoistaKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto