lauantai 19. toukokuuta 2012

Angry Bird-kakku


Angry Birds on suosittu teema lastensynttäreillä. Linnut ja possut ovat ihanan värikkäitä ja teema sopii sekä tytöille että pojille; tämä kakku ja lintumuffinssit matkasivat Viivin ja Nooan synttäreille helatorstaina. Kakun koristelu on hyvin yksinkertainen ja siksi helppo myös aloittelijankin toteuttaa.
Leivo kakkupohja tavalliseen kakkuvuokaan. Käytin tässä 22cm:n vuokaa. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa iso kulho kelmulla ja kokoa kakku kulhoon. Huomioi, että täytteessä täytyy olla tarpeeksi liivatetta, jotta se hyytyy kunnolla! Anna hyytyä yön yli. Kumoa kakku ison kakkualustan päälle.

Päällystä kakku sokerikreemillä (leivontamargariini ja tomusokeri 50/50). Kauli punaisesta massasta (käytin tässä n. 600g) iso levy ja kippaa se kakun päälle. Silottele reunat ja leikkaa ylimääräiset massat pois.
Kauli valkoista massaa levyksi. Leikkaa siitä maha-alue ja asettele se kakun päälle. Värjää sokerimassaa vaaleankeltaiseksi ja muotoile siitä nokka. Tee valkoisesta massasta silmät ja lisää hieman punaista massaa silmien alareunaan alaluomiksi tuiman katseen aikaan saamiseksi. Alaluomen reunaa voit ohentaa ja häivyttää pallopäisellä työvälineellä. Tee mustasta massasta silmät ja kulmakarvat.

Sivele kakkualustalle elintarvikeliimaa. Kauli mustaa massaa ohueksi levyksi ja leikkaa siitä nauha. Painele nauha liiman päälle. Ylimääräiset massat on helppo leikata pois terävällä veitsellä kun kakku on ollut hetken jääkaapissa. Viimeistele reuna liimaamalla mustaa satiininauhaa kuumaliimalla alustan reunaan.

Kun alusta on kuorrutettu, voit muotoilla punaisesta massasta päätöyhtön ja mustasta pyrstön. Mustalle alustalle voit tehdä vaikkapa onnittelutoivotukset erilaisilla kirjainmuoteilla.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto