tiistai 3. huhtikuuta 2012

Pääsiäiskakku


Tässä ohjeet söötin pääsiäiskakun luomiseksi. Tipu-koristeen ohjeen löydät viime kevään pääsiäiskakun yhteydestä. Jos mahdollista, tee hahmot jo muutamaa päivää ennen koristelua. Näin ne ehtivät varmasti kuivua
tarpeeksi.
Tähän koristeeseen tarvitset sokerimassaa, ruskeaa pastaväriä, CMC-kuivatusjauhetta,  muotoiluvälineitä ja –veitsen, elintarvikeliimaa ja –tussin.


Värjää sokerimassa vaaleanruskeaksi ruskealla pastavärillä. Ole tarkka värin annostelussa, vain pieni määrä pastaväriä riittää. Ota massasta hahmon rungon kokoinen pala. Lisää siihen noin teelusikallinen CMC-kuivatusjauhetta. Muotoile massa päärynänmuotoiseksi ja silitä kasvojen kohtaa suoraksi kuten tipuhahmossa. Muotoile osasta ylijäänyttä massaa pitkulanmuotoiset korvat. Paina muotoiluvälineellä urat korvien keskelle ja anna korvien kuivahtaa hetki.Paina samalla muotoiluvälineellä urat pupun pään päälle. Sivele uriin elintarvikeliimaa ja paina korvat tiukasti kiinni. Asettele korvat haluamaasi asentoon, kääntämällä korvien päitä saat pupustasi luppakorvakanin.


Sekoita vaaleanruskeaa massaa valkoiseen massaan saadaksesi vaaleamman ruskean sävyn. Kauli massasta levy ja leikkaa siitä suunnilleen pupun mahan kokoinen. Muotoile vaaleasta massata myös pieni pallo kuonoksi. Litistä kuonon päätä ja paina veitsellä nenän viivat. Liimaa mahalevy ja kuono kiinni pupuun. Muotoile pienestä palasta valkoista massaa etuhampaat ja liimaa ne kiinni kuonon alle.


Muotoile vaaleasta massasta myös pieni häntä. Pyöritä tummemmasta massasta pitkulat ja muotoile niistä etukäpälät. Etukäpälät ovat kapeammat ja ohuemmat hartiapäästä. Paina veitsellä kaksi uraa keskimmäisen kuvan tyyliin. Liimaa etukäpälät sopivalle korkeudelle pupun runkoon. Pyöritä valkoisesta massasta silmät ja liimaa ne kuonon yläpuolelle.Muovaa tummemmasta massasta kaksi palloa ja litistä niitä toisesta päästä pallopäisellä muotoiluvälineellä. Paina veitsellä urat ”varpaita” varten. Liimaa takakäpälät runkoon elintarvikeliimalla. Anna silmien kuivahtaa hetken aikaa, ennen kuin värität mustalla elintarviketussilla mustat pilkut ja kuonon pisteet.

Kukkakoristeet ja kakun koristeluKauli valitsemaasi massaa noin kolmen millin paksuiseksi levyksi. Ota kukkamuotilla kukkasia massalevystä ja siirrä ne tomusokeroidun alustan päälle. Ohenna terälehtiä muotoiluvälineillä. Pitkulapäisellä muotoiluvälineellä on helppo ohentaa soikionmuotoisia terälehtiä, pallopäisellä taas ympyränmuotoisia terälehtiä. Terälehtien ohentaminen tekee kukista elävämmän näköiset – vaikka kyseessä onkin tällaiset ”fantasiakukkaset”! Ohuet terälehdet myös kuivuvat nopeammin ja näin kukat pysyvät helpommin muodossaan. 

Rypistä kaksinkertaista foliota siten, että kukille jää kupera kuivatusalusta. Paina pallopäisellä työkalulla kukka kuperaksi. Sivele siveltimellä elintarvikeliimaa kukan keskelle ja paina hennosti muutama sokerihelmi kiinni kukan keskustaan. Tee kukkia muutama ylimääräinen, jotta mahdollisesti rikkoutuvat kukat voi korvata varakukkasilla.

Kuorruta kakku vaaleanvihreällä sokerimassalla. Värjää sokerikreemi vihreäksi. Kauho kreemi pursotuspussiin, jossa on spagettitylla. Laita valmiit koristehahmot kakun päälle, jotta näet mihin pursotusta tarvitaan. Ruohopursotuksella on helppo peittää mahdollisia halkeamia tai muita epäkohtia kuorrutuksessa. Pursota ruohoa puristamalla pussia ensin voimakkaasti, sitten nostamalla se nopeasti ylös kakun pinnasta. Ruohon pituutta voi vaihdella nostamalla pussia hitaasti tai nopeasti.  Asettele kukat ruohon päälle ja liimaa myös kakun reunoihin muutama kukka elintarvikeliimalla.

1 kommentti:

  1. Todella hyvät kuvalliset step-by-step ohjeet =)
    Hienoa työtä!!!

    VastaaPoistaKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto