keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Salama Mcqueen


Sain tehtäväkseni tehdä Salama Mcqueen-kakun. Aiemmin olen tehnyt muitakin Salama-kakkuja (tämän ja tämän), mutta niissä salama on esiintynyt pienenä, yksinkertaisena hahmona. Tällä kertaa toiveena oli autonmuotoinen kakku. Koska iso kakku peitti kakkualustan melkein kokonaan, koristelin alustan yksinkertaisesti ralliruuduilla. Tämä väriyhdistelmä (punainen, valkoinen ja vaaleansininen) on tuttu noista aiemmista autokakuista, mutta mielestäni se sopii niin kovin hyvin pienen pojan kakkuun ja ylipäätään tähän vuodenaikaan, että en halunnut vaihtaa värejä.Leivoin kaksi kakkupohjaa ja täytin ne. Ylempi kakku on tehty neliövuokaan (taikinassa 3 kananmunaa) ja alemmassa käytin reunavuokaa (6:n kananmunan kakku). Kakuntäyte kannattaa hyydyttää kunnolla, jolloin kakkua on helpompi veistää.

Veistä kakku auton malliseksi. Itse hieman oijoin kakun mallissa. Amerikkalaiset muotokakut toimivat hyvinä malleina, mutta kannattaa muistaa, että amerikkalaisissa kakuissa tavataan käyttää hyvin tiivistä ja paksua kakkupohjaa, eikä täytettä ole yleensä kuin ohut kerros. Keskimmäisessä kuvassa on auto edestäpäin. Lisää ylimääräistä kakkupohjaa etuosan (hienosti nämä auton osien nimet hallussa..) reunoille, jolloin keskelle jää kuoppa.


Tein takaosasta hyvin pelkistetyn. Salama-auton perä on oikeasti paljon korkeampi ja terävämpi, mutta halusin tehdä siitä yksinkertaisen, jotta se ei irtoaisi kuljetuksen aikana. Sivele veistelty kakku sokerikreemillä ja muotoile massasta peräosaa korkeammaksi. Kun kakku kuorrutetaan punaisella, jää perälisäkkeen (kuinka ammattimaista kieltä! :D) saumat piiloon.


Kauli punaisesta massasta iso levy ja kuorruta kakku sillä. Ole tarkkana, että painelet massan tasaiseksi kakun pintaa pitkin, jotta auton muodot tulevat esiin. Muotoile mustasta massasta neljä samankokoista palloa ja litistä ne renkaiksi. Leikkaa sinisestä ja valkoisesta massasta neliöitä ja sivele alustalle elintarvikeliimaa. Peitä alusta neliöillä. Alusta sotkeentuu helposti, varsinkin jos käytät kakussasi marjaisaa täytettä. Liimaa alustan reunaan vielä vaalea nauha, joka viimeistelee alustan. Painele veitsellä uria auton pintaan.

Leikkaa keltaisesta sokerimassalevystä kaksi salamanmuotoista palaa. Maalaa siveltimellä ja oranssilla pastavärillä siihen ns. liukuvärjätty alue. Liimaa salama auton kylkeen. Koska kakusta tulee taiteilijan oman näkemyksen mukainen, on vaikea tässä neuvoa yksityiskohtien tarkkoja kokoja. Ne näkee vasta, kun kakku on kuorrutettu. Muotoile oranssista massasta synttärisankarin ikänumero ja liimaa se salaman päälle. Leikkaa valkoisesta sokerimassalevystä silmäalue ja liimaa se auton etulasiin. Pyörittele mustasta massasta silmät ja lisää silmänpilkkeet valkoisesta massasta.


Viimeistele kakku lopuilla yksityiskohdilla; etuvaloilla, hammasrivillä, ikänumerolla, takalasilla ja rajaa silmäalue punaisella massapötköllä. :)

3 kommenttia:

  1. Ihanat kakut ja koristeet! Ja todella hyvät ohjeet!

    VastaaPoista
  2. Voi että on söötti kakku! Meidän pienokainen täyttää kohta kolme vuotta ja jotain tämän tyylistä voisi itsekin kokeilla vesselin synttärikutsuille!

    VastaaPoista
  3. tämä on kyllä hienoin autot-aiheeseen liittyvä kakku,mitä olen netissä nähnyt tai oikeastaan missään muuallakaan ! vau !

    VastaaPoistaKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto