maanantai 30. tammikuuta 2012

Ruusukakku


Löysin kaupasta aivan ihanan pienen kakkutelineen! Kyseinen teline maksoi vain 5e Ideaparkin Sinellissä ja näin jälkeenpäin ajateltuna olisin voinut ostaa noita useammankin. Tein somaan telineeseen siihen sopivan hempeän kakun, joka väreiltään sopisi vaikkapa ystävänpäiväksi kahvipöytään. Kakku on pieni, vain 15cm halkaisijaltaan, mutta tällainen koristelu sopii isompaankin kakkuun, jos ruusuja lisää tai suurentaa.
Kuorruta kreemillä päällystetty kakku valkoisella massalla. Valmista pikeeri pikeerijauheesta ja värjää se vaaleanpunaiseksi pastavärillä. Kauho pikeerimassa pursotuspussiin, jossa on kirjoitustylla. Käytin tässä pari milliä isompaa tyllaa (löytyy tästä tyllasetistä) ja pikeeri jäi hieman löysäksi. Nämä reunapursotukset on helpompi pruutata hieman jämäkämmällä pikeerillä, joten kannattaa olla tarkka koostumuksen suhteen!

Pursota U-kirjaimen muotoista ketjua kakun ympärille. Viimeistele kakun reuna pursottamalla pieniä helmiä kakun reunaan. Pursota kakun pintaan kiemuroita. Kiemurat voi hahmotella valmiiksi elintarviketussilla. Jos pursotukset menevät tästä huolimatta pieleen, voi vaalean pikeerin kaapia veitsellä pois ja kokeilla uudelleen.


Värjää massaa pinkiksi pastaväreillä ja muotoile siitä ruusuja ruusuohjeen mukaan.

1 kommentti:

  1. Oih ja voih! Täällä vaan ihastuksesta huokailen, on se kaunis :)

    VastaaPoistaKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto