maanantai 5. joulukuuta 2011

Jouluinen kermakakku


Jouluinen kermakakku on helppoa loihtia! Tähän kermakakkuun laitoin sokerimassasta valmistettuja mistelinlehtiä ja -marjoja, punaisia sokerihelmiä ja kultaista väriä. Näin joulunaikaan tekemistä riittää ja jostain on aina pakko vähän höllätä, mutta jälki ei saa silti olla hutiloitua. Kokeile joulukakun koristelua näillä vinkeillä :)


Kauli valkoisesta sokerimassasta levy ja leikkaa siitä sopivan kokoinen käyttämäsi kakkuvuoan avulla. Etsi pyöreä kippo ja paina sillä ura sokerimassalevylle. Kultainen kehä on helpompi maalata näin mallia apuna käyttäen. Kasaa italic-kirjainmuotteihin haluamasi teksti (esim. Hyvää Joulua, Merry Xmas..) ja paina kirjainkuviot massalevyn päälle. Muista kasata kirjaimet painouraan peilikuvana, jotta painettu teksti näkyy oikein päin!
Maalaa kultaisella maalilla kehä painetun renkaan ympärille. Maalaa pienellä siveltimellä kirjaimet massalevylle. Aseta levy kermalla päällystetyn kakun päälle ja painele hennosti kiinni. Varo, etteivät värit leviä!

Pursota pienellä kierretyllalla ruusukkeet kakun päällisen reunoille. Valmista mistelinlehdet ja -marjat sokerimassasta muoteilla. Nämä koristeet voit tehdä jo päiviä tai viikkoja ennakkoon ajan säästämiseksi!

Mikäli kakkua ei lähes heti olla tarjoilemassa, koristele se vasta juuri ennen tarjoilua. Itse tein tämän kakun illalla valmiiksi ja koristelin aamulla, sillä sokeriset koristeet alkavat herkästi sulamaan kerman päällä. :)

1 kommentti:Kakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto