lauantai 8. lokakuuta 2011

Dracula-kakku
Mielessäni on ollut pitkään tehdä vampyyrikakku Halloweeniksi. Valitettavasti syysflunssa rokotti kakkujen tekoa tänä syksynä oikein kunnolla, siihen vielä lisättynä flunssan tuoma jatkuva väsymys.. Aika on siis ollut kortilla. Halusin kuitenkin tehdä Dracula-koristeen ja juuri ajanpuutteen vuoksi päädyin tekemään sen alle styroxkakun. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö spiraalikuvioista kuorrutusta voisi tehdä oikeankin kakun päälle. Kakun alle laitoin pääkallokakkupaperin. Nämä paperit ovat hyvin monikäyttöisiä, niitä voi käyttää esim. halloween- tai merirosvokattauksissa tai askartelussa. :)

Dracula-hahmon tein mahdollisimman yksinkertaiseksi, se on suht nopea valmistaa vaikka samana päivänä, kunhan käyttää CMC-ainetta kuivatukseen. Kakun koristelua voi täydentää vaikkapa pienillä mustasta sokerimassasta valmistetuilla lepakoilla.


Värjää halutun kokoinen määrä sokerimassaa ihonvärisellä pastavärillä. Ole säästeliäs värin kanssa, vampyyrien iho on hyvin vaalea. Lisää massaan n. ½ teelusikallista CMC:tä ja muotoile massasta pallo. Anna pallon kuivahtaa hetken aikaa ja paina sitten muotoilusetin pallopäisellä työvälineellä silmäkuopat. Paina pitkulapäisellä välineellä suu. Pyörittele pienet valkoiset pallot silmiksi ja paina kuoppiin. Käytä pienempää pitkulapäätä ja paina silmien alle kuopat. Tee ihonvärisestä massasta pienet suipot korvat pään sivuille. Kun pää on kuivahtanut hieman, muotoile siitä kapeampi kuten keskimmäisessä kuvassa.

Lisää sokerimassaan CMC:tä ja muotoile siitä päärynä kuvan tyyliin. Tässä voi käyttää vaikkapa kaapista löytyviä jämämassoja, sillä ihonväriä ei näy kuin vähän kaula-aukosta.

Leikkaa kaulitusta valkoisesta massasta "aluspaita" kuten keskimmäisessä kuvassa ja paina se kiinni torsoon. Leikkaa pienempiä paloja valkoisesta massasta ja paina niihin kuviota simpukkapäisellä työvälineellä. Tee vähintään kolme röyhelöä ja liimaa ne kiinni aluspaitaa hieman limittäin. Käännä röyhelöiden reunoja ylöspäin. Iske mehupilli torson läpi. Pilli tukee päätä ja auttaa päätä pysymään paikallaan.

Muotoile mustasta massasta pitkulat ja paina niiden toiset päät lyttyyn. Kauli mustasta massasta levy ja kiepauta se torson ympärille. Massan ei tarvitse peittää takaosaa, sillä siihen tulee viitta päälle. Liimaa kengät torson alle.


Kauli mustasta massasta levy ja liimaa se vampyyrin selkään viitaksi. Leikkaa pilliä lyhyemmäksi, sivele liimaa liittymäkohtaan ja paina pää pillin läpi. Viimeistele silmät kolmannen kuvan tyyliin. Kauli pieni pala mustaa massaa ja liimaa se kiinni hahmon päähän. Tee leikkauspyörillä uria massaan hiussuortuviksi.Muotoile mustasta massasta, johon on lisätty CMC:tä, kaksi pitkulaa ja ohenna niitä alapuolelta. Tee simpukkapäisellä työvälineellä kuviota massan reunaan. Lävistä hahmon hartia-alue hammastikulla ja sivele liimaa yhtymäkohtaan. Asettele aiemmin muotoillut kädet tikkujen läpi ja laita sopivan korkuiset tuet (esim. pastaväripurkit) käsien alle.


Maalaa suu mustalla pastavärillä. Sivele hopeaa kimallepulveria silmäpusseihin ja liimaa pienet valkoiset sokerimassasta muotoillut hampaat suuhun kiinni. Varo sotkemasta mustaa väriä! Sekoita pieni määrä hopeaa kimallepulveria ja tippa vettä toisiinsa ja maalaa sillä hopeisia raitoja vampyyrin tukkaan. Huomasin tässä kohtaa, että mehupilli pilkottaa vampyyrin hiusrajasta ja korjasin tilanteen lisäämällä pienen palan mustaa massaa hiusrajan keskikohtaan (näkyy parhaiten ensimmäisestä kuvasta).


Raidallisen kakun saat kaulimalla sinistä massaa isoksi levyksi. Pyöritä mustasta massasta nauhaa ja asettele se massalevyn päälle spiraalin muotoon. Nauhan ei tarvitse olla yhtenäistä. Kauli musta nauha kiinni siniseen levyyn ja kumoa levy spiraalipuoli alaspäin leivinpaperille. Kumoa levy uudelleen kakun päälle.

1 kommentti:Kakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto