maanantai 11. heinäkuuta 2011

Prinsessakoriste


Tuttava pyysi minua tekemään kakun tyttärensä Martan syntymäpäiville. Martta toivoi prinsessateemaa, kuten viimevuonnakin, mutta tällä kertaa hän halusi kakkuun istuvan prinsessakoristeen. Martan veljen Ilmarin kakussa viime talvena oli istuva jääkiekkoilija ja Martta halusi samanlaisen :) Minulta on pyydetty paljon ohjeita erilaisten hahmojen tekoon. Tämä prinsessahahmo on helppo tehdä, sillä se on malliltaan istuva ja mekon helma peittää jalat (tai siis sen, että niitä ei ole).

Kakun ja koristeiden tekemisestä teki haastavan aivan järkyttävä helle, joka tuntui entistä kuumemmalta keittiössä, jossa ilma ei vaihtunut ja jossa oli kuumempi kuin pihalla. Kakun päällystämiseenkin meni vähintään tuplasti aikaa, sillä sokerimassaa, alustaa ja kaulinta piti pitää jääkaapissa jäähtymässä ja taas ottaa esiin ja pistää takaisin viiden minuutin päästä. Tällä ilmalla suosittelen varaamaan kakun koristeluun aikaa ainakin kaksinkertaisesti. Pidä kakkua mahdollisimman paljon jääkaapissa, samoin välineitä!
Värjää sokerimassaa ihonväriseksi norsunluu/ihonväri-pastavärillä ja erisävyisiksi pinkeiksi pinkillä pastavärillä. Vaivaa vaaleanpunaiseen massaan CMC:tä ja muotoile siitä päärynä. Iske hammastikku päärynän läpi. Lisää myös ihonväriseen massaan CMC:tä ja pyörittele siitä pallo. Anna sekä päärynän että pallon kuivua tarpeeksi, jotta ne eivät ala lässähtää. Kauli pinkkiä massaa levyksi ja ota kallamuotilla pyöreitä paloja. Ohenna ja kuvioi paloja muotoilusetin välineillä.Lisää päärynän ympärille sokerimassaa, jotta helman alin kerros saa hieman nostetta. Massa toimii ikäänkuin alushameena, eli sitä voi laittaa enemmän tai vähemmän riippuen halutusta lopputuloksesta. Liimaa kallamuotilla otettuja terälehtiä "alushameen" ympärille hieman lomittain. Töpöttele pinkkeihin terälehtiin pinkkiä kimallepulveria. Tee lisää terälehtiä vaaleammanpunaisesta sokerimassasta ja töpöttele niihin valkoista kimallepulveria, jotta terälehtien väriero pysyy selkeänä. Rutista pieniä foliopaloja ja asettele ne terälehtien alle pitämään päällimmäisiä hieman koholla.


Paina muotoiluvälineellä ura helman ja torson väliin. Sivele siihen elintarvikeliimaa ja asettele valkoisia sokerihelmiä uraan. Liimaa pää kiinni tikun päähän. Muotoile hahmolle ihonvärisestä sokerimassasta kädet ja nenä, liimaa ne kiinni. Värjää sokerimassaa vaaleankeltaiseksi ja päällystä päälaki massalla. Hiussuortuvat on helpompi liimata päähän, kun ei tarvitse huolehtia kaljuista kohdista.


Pyörittele keltaisesta massasta pieniä pötkylöitä ja liimaa ne keltaiselle pohjalle. Martan hiukset ovat luonnostaan kiharat, joten tällekin hahmolle tehtiin kihara tukka. Värjää loput keltaisesta massasta tummemmaksi ja tee siitä pieni kruunu. Paina päälaelle ura kruunua varten ja liimaa kruunu kiinni. Piirrä silmät ja ripset elintarviketussilla ja muotoile vaaleanpunaisesta massasta huulet.

Kakku koristeltiin vaaleanvihreillä pikeerikiemuroilla. Pikeeri oli nopea valmistaa pikeerijauheesta ja värjätä lehdenvihreällä pastavärillä. Vaaleanpunaiset kukkaset on tehty kuivattamalla rutistetun folion päällä ja perhoset taitetun pahvin päällä. Kakku viimeisteltiin pienillä valkoisilla sokerihelmillä.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto