maanantai 4. huhtikuuta 2011

Late Lammas- ja Vuhku-hahmot

Minua pyydettiin tekemään Late Lammas-aiheinen kakku, jossa olisi myös vahtikoira Vuhku. Latea olen nähnyt kakkubloggareiden kakuissa, mutta Vuhkusta en ollut kuullutkaan. Pienen taustatyön, googlettelun ja animaatiosarjan katsomisen jälkeen selvisi Vuhkunkin ulkonäkö ja pääsin aloittamaan hahmojen muotoilua.

Hahmot oli yllättävät nopea tehdä. Suosittelen kuitenkin käyttämään aikaa ja CMC-ainetta eri osien kuivattamiseen, jotta pehmeä massa ei painu kasaan omasta painostaan ja hahmot pysyvät skarpin muotoisina :)

Late Lammas


Aloitetaan Latesta. Pidin läppärillä auki tätä kuvaa, jonka mukaan tein hahmon. Shaun the sheep-hakusanoilla lyödät Googlesta myös muita kuvia Latesta.

Aloita lisäämällä valkoiseen massaan CMC-jauhetta. Kun mietit hahmosi kokoa, ota huomioon että tämä osuus on vasta runko ja "karvapeite" eli valkoiset pallerot kasvattavat hahmon kokoa hieman. Muotoile valkoisesta massasta pötkylä, laita puolikas hammastikku sen päähän ja sivele elintarvikeliimaa tikun juurelle. Lisää mustaan massaan CMC:tä ja muotoile siitä pitkulan muotoinen osa pääksi. Muotoile samasta massasta myös jalat, joiden sorkkapää on pulleampi kuin varsi. Jaloista kannattaa tehdä mielummin liian pitkät kuin lyhyet, pituutta voi aina leikata pois sommitteluvaiheessa.Tee mustasta massasta korvat ja muotoile niiden keskelle urat muotoiluvälineillä. Laita korvat kuivumaan jotain kaarevaa vasten kuten keskimmäisessä kuvassa. Tee Latelle silmät mustasta ja valkoisesta massasta ja paina reiät sieraimille.


Latella on untuvaa myös pään päällä, joten muotoile sinne valkoinen "hattu". Pyörittele valkoisesta massasta pieniä palloja karvapeitteeksi ja paina ne kiinni valkoiseen runkoon. Lisää valkoisia palloja ainakin sen verran, että keskimmäisessä kuvassa näkyvä jalka voidaan liittää pallojen päälle. Paina reiät pään molemmille puolille ja liimaa korvat kiinni. Laita korvien alle jotain tueksi (kolmas kuva), toista korvaa tukee jalka.

Lisää palloja kunnes kaikki valkoiset osat on peitetty niillä. Asettele jalat oikeisiin kohtiin. Älä unohda häntää! :)

Vuhku-koiraVuhkuun katsoin mallia tästä kuvasta.
Värjää sokerimassa vaaleanruskeaksi ruskealla pastavärillä. Lisää massaan CMC-jauhetta ja muotoile siitä ensimmäisen kuvan näköinen pötkylä. Anna tämän kuivua n. 15 minuuttia, jotta seuraavaksi lisättävän pään paino ei litistä sitä. Muotoile tällä välin pää. Muista tehdä nenästä isompi kuin kuonosta. Muotoile pään alle alaleuka. Tee samasta massasta kaksi etujalkaa. Laita torsoon hammastikku ja elintarvikeliimaa ja aseta pää tikun päälle. Tue päätä esimerkiksi pastaväripurkilla tai muulla sopivan korkuisella tuella.Liimaa Vuhkun etujalat torson sivuille. Jalkojen asentoa voi vielä muuttaa. Muotoile massasta pitkulat takajaloiksi. Tässä vaiheessa kannattaa laittaa Vuhkun selän taakse lasi tai muu tuki, jotta se kuivuu suora ryhtiseksi eikä painu kasaan ;) Tee takajalkoihin tassut ja asettele etujalat haluamaasi asentoon. Vuhkulla on somat pienet valkoiset hampaat, kolme kummallakin puolella. Muotoile ne pienistä paloista valkoista sokerimassaa ja liimaa yläleukaan.

Värjää sokerimassaa tumman ruskeaksi ja pyöritä siitä kapeaa nauhaa rannekellon hihnaksi ja kaulapannaksi. Tee samasta massasta kolmannen kuvan mukaisesti korvat. Maalaa nenä tummanruskeaksi pastavärillä.


Liimaa korvat koiran pään sivuille. Mikäli korvat ovat liian pitkät, kuten ensimmäisessä kuvassa, trimmaa päät saksilla ja laina kiinni päälakeen. Tee sinisestä massasta pipo ja paina siihen jälkiä piikkipäisellä muotoiluvälineellä, jotta pipo näyttäisi virkatulta. Muotoile siniseksi värjätystä massasta reuna pipoon. Vuhkulla on etujalassaan rannekello, joten tee ruskeaan hihnaan pieni kellotaulu. Toisessa etujalassa Vuhkulla on valko-sininen hikinauha (katso kuva valmiista hahmosta), joka on helppo tehdä valkoisesta sokerimassasta ja viimeistellä sinisellä elintarviketussilla.


Valmis kakku näytti sitten tältä! Ruoho on lehdenvihreällä pastavärillä värjättyä sokerikreemiä, jonka pursotin kakun pintaan spagettityllalla. Hahmot kuljetettiin erikseen omassa laatikossaan silkkipaperiin käärittynä ja siksi jätin hahmojen alustat pursottamatta. Näin kakun "tilaaja" näkee mihin kohtaan kakkua hahmot on tarkoitus laittaa ja jos synttärisankari haluaa säästää hahmot (pienet juhlijat yleensä haluavat, aika söpöä! :)), ne eivät ole sotkeentuneet vihreään kreemiin vaan pysyvät nätin näköisinä.
Keltaiset perhoset on tehty tällä muottisarjalla, käytin pienintä muottia. Perhoset on laitettu kuivumaan taitetun pahvin päälle, niihin on sivelty keltaista kimallepulveria ja mustat keskiosat maalasin pastavärillä. Kun koristelee kakkua, joka on kooltaan suht pieni (halkaisija 20cm) ja koristehahmot isoja, kannattaa lopuista koristeista tehdä pienempiä, jotta huomio pysyy hahmoissa.

Kukat on tehty tämän muottisarjan kahdella pienimmällä kukkamuotilla. Ne on kuivatettu käpristetyn folion päällä, jotta kukat olisivat hieman kolmiuloitteisemmat. Keskustat ovat valkoisia sokerihelmiä.

2 kommenttia:Kakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto