tiistai 26. huhtikuuta 2011

Ghostbusters-kakku


Veljeni pyysi minua tekemään kakun synttäreilleen. Kakun aihetta mietittiin pitkään, ei kuulemma saanut olla liian tavallinen muttei liian hankalakaan tehdä. Todella helpot lähtökohdat siis :) Päädyin tekemään koristelun kaksiulotteisena, jolloin pystyin valmistamaan koristeet samana päivänä kakun kuorrutuksen kanssa. Ghostbusters valikoitui loppujen lopuksi teemaksi ja mielestäni kakusta, varsinkin vihreästä limareunasta tuli ihanan ällö :)

Kakun koristelussa ei ole mitään uutta ja mullistavaa - pyörää ei aina tarvitse keksiä uudelleen! Tyyliltään koristelu muistuttaa paljolti Super Mario-kakkua, jonka tein vuosi sitten.
Tulosta netistä sopivan kokoinen logo (hakusanat googleen Ghostbusters logo). Leikkaa haamu ääriviivojaan pitkin irti ja leikkaa kaulitusta sokerimassasta leikkauspyörällä haamu. Siirrä haamu leivinpaperin päälle, jolloin sitä on helpompi käsitellä ja silikonialusta on vapaana muita työvaiheita varten. Käytä leikkauspyörää ja piirrä urat ja kasvonpiirteet alkuperäiskuvaa mukaillen (katso keskimmäinen kuva). Maalaa urat mustalla pastavärillä. Maalaa myös kuvan reunat, jotta haamulle tulee hieman syvyyskontrastia.

Leikkaa punaisesta kaulitusta sokerimassalevystä ympyrä alkuperäiskuvaa mukaillen. Aseta haamu ympyrän päälle. Leikkaa punaisesta massasta palkki kulkemaan ympyrän reunasta vastapäiseen reunaan. Maalaa mustalla pastavärillä musta tausta.Kuorruta kakku mustalla tai tummanharmaalla sokerimassalla. Leikkaa punaisesta sokerimassasta reunanauha ja kirjainmuoteilla onnitteluteksti. Liimaa nauha ja kirjaimet elintarvikeliimalla kakkuun. Pursota Wiltonin vihreää koristegeeliä siten, että se näyttäisi valuvan logon alta. Mikäli kakkua ei syödä heti koristelun jälkeen, kannattaa valuvista geelitipoista tehdä mahdollisimman maltilliset - geeli valuu itsestään vielä jääkaapissa odotellessaan.

1 kommentti:

  1. Todella upea kakku ja tuo vihreä geeli viimeistelee kyllä näyttävästi lopputuloksen.

    VastaaPoistaKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto