perjantai 1. huhtikuuta 2011

Cookie Popsit















Sain joululahjaksi Bakerellan ihastuttavan Cake Pops-kirjan. Hellyyttävä kirja inspiroi Cake Popsien tekoon ja kauniit valokuvat oikein huutavat, että "kokeile näitä!". Ihan umpimähkää en halunnut Cake Popsien tekoon lähteä, sillä olisin varmaan hosumisellani pilannut ne. Aloitin siis helpoista, yksinkertaisista Cookie Popseista.

Cake ja Cookie Popsit ovat pieniä, suupalan kokoisia leivoksia, joiden valmistusresepti on erittäin yksinkertainen: kakku- tai keksimuruja sekoitettuna jonkinlaiseen kuorrutteeseen. Seoksesta pyöritetyt pallot kuorrutetaan suklaalla tai Candy Meltseillä. Itse kokeilin Sunnuntain Vaniljarahkaa ja herkullisia Dops-suklaakeksejä. Tuon vaniljarahkan käyttö nyt ei varsinaisesti ole mikään uusi keksintö suomalaisten Cookie Popsien saralla, mutta halusin pelata varman päälle. Olen aiemmin tehnyt Popseja dominokekseistä ja täytyy sanoa, etteivät ne millään vedä vertoja Dopsien supersuklaiselle maulle!

Kukkakoristeet on tehty kukkamuottisetin pienimmillä muoteilla ja kuivatettu käpristetyn folion päällä. Keskustat ovat valkoisia sokerihelmiä.

Cookie Pops
  • 1pkt suklaisia Kantolan Dops-keksejä
  • n. 2rkl Sunnuntain vaniljarahkaa
  • 100g tummaa suklaata
  • vihreitä minivuokia













Irroita täytekekseistä suklaatäyte ja laita sivuun. Rouhi keksit muruiksi ja lisää puolet suklaatäytteestä. Sekoita sähkövatkaimella. Lisää tämän jälkeen rahka, vähän kerrallaan välillä sekoittaen. Sekoita seos tasaiseksi ja pyörittele siitä pieniä palloja leivinpaperin päälle. Nosta pallot jääkaappiin jähmettymään.

Kun pallot ovat jähmettyneet jääkaapissa, ne on helppo nostaa vihreisiin minivuokiin. Sulata suklaa vesihauteessa ja valuta sitä pallojen päälle. Levitä suklaa tasaiseksi teelusikan selällä. Lisää kukkakoristeet nopeasti pallojen päälle ennenkuin suklaa jähmettyy.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti



Kakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto