perjantai 18. maaliskuuta 2011

Keväiset tulppaanimuffinsit

Tulppaanit ovat varma kevään merkki - olivat ne sitten kaupan hyllyillä, kukkapenkissä tai vaikkapa
leivonnaisissa! :) Tikun päähän kootut tulppaanit on nopea valmistaa ja ne ovat mainio herkku marsipaanista tykkääville. Koristeet voi tehdä myös vaahtokarkin makuisesta massasta tai sokerimassasta. Muffinsseiksi käyvät mitkä tahansa mieluisat muffinssit, tässä käytin suklaamuffinsseja jatkamaan kukkaruukkuteemaa ;)


Kukkaset voi tehdä jo muutamaa päivää etukäteen. Aloita värjäämällä hammastikut vihreäksi vedellä ohennetulla, lehdenvihreällä pastavärillä. Anna tikkujen kuivua hetki. Pyörittele marsipaanista pisaran muotoiset pallot värjättyjen tikkujen päihin. Kauli violettia marsipaania levyksi ja ota esimerkiksi kirjoitustyllan isolla päällä ympyränmuotoisia paloja levystä. Ohenna ja muotoile paloja muotoilutyynyn päällä muotoiluvälineiden pallopäisellä tikulla. 


Asettele ohennettuja ympyröitä kukan reunoille, yhteensä neljä kappaletta kuvien mukaisesti.
Tee tulppaaneille kasvualusta. Levitä sulatettua suklaata muffinssien pintaan. Murusta suklaakeksejä mullaksi ja ripottele keksimurua suklaan päälle. Sekoita leivontamargariinia ja tomusokeria (50/50 suhteessa, n. 100g pehmeää margariinia jne.) sähkövatkaimella kuohkeaksi. Värjää lehdenvihreällä pastavärillä. Pursota spagettityllalla ruohotupsuja muffinssien keskelle ja paina tulppaanit kiinni muffinssiin.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto