torstai 3. helmikuuta 2011

Ohjeet ruusukoristeisiinMinulta on pyydetty paljon ohjeita ruusujen tekoon, eikä ihme, sillä ruusut ovat ehdottomasti suosituin koriste kakkujen päällä. Nämä ruusut on valmistettu sokerimassasta, mutta koristeita on mahdollista tehdä myös marsipaanista, koristemassasta, vaahtokarkkimassasta tai niiden ja sokerimassan sekoituksesta. Koristemassa mahdollistaa hyvin ohuiden terälehtien ohentamisen, sillä joustava massa ohenee melkein loputtomiin! :)

Suosittelen aloittamaan ruusuista, joissa on hieman paksummat terälehdet (kuvasarjan ensimmäinen kuva). Kun sorminäppäryys ja taidot karttuvat, voit siirtyä keskimmäisen kuvan kaltaisiin ruusuihin, jotka ohuine terälehtineen näyttävät aidommilta.

Voit tuunata ruusujasi vaihtelemalla niiden väriä ja lisäilemällä kimallepulveria tai sävyttämällä tomuväreillä. Keskeltä tummemman ja ulospäin vaalenevan ruusun (kuva viimeisessä kuvasarjassa) saat tekemällä ruusun kolmella eri väriasteella.


Aloita pyörittämällä sokerimassata puikula, josta leikkaat samankokoisia paloja. Pyöritä palat palloiksi ja ohenna niiden päitä pyöreäpäisellä työvälineellä. Ohennus onnistuu helposti muotoilutyynyn päällä, sillä massaa on helpompi käsitellä sen joustavuuden ansiosta.
Kiepauta terälehti itsensä ympäri. Lisää ruusuun terälehtiä yksi kerrallaan siten, että seuraava terälehti on aina osittain edellisen päällä. Jatka terälehtien lisäämistä, kunnes ruusu on haluamasi kokoinen.


Kun ruusu on oikean kokoinen, leikkaa sen jalka keittiösaksilla. Muotoile ruusun alareunaa pyöreäksi. Voit viimeistellä koristeesi esimerkiksi kimallepulvereilla!

Ruusunlehdet täydentävät ruusukoristeita ja valmistuvat hetkessä. Nekin voi sävyttää kimallepulverilla. Kauniin efektin saat, kun teet lehdet vaaleanvihreästä sokerimassasta ja sävytät niitä vihreällä kimallepulverilla, kuten ylemmän kuvasarjan viimeisessä kuvassa. :)

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto