tiistai 11. tammikuuta 2011

Tilkkutäkkipäällyste kakkuunTikkauspyörä on monipuolinen muotoiluväline, toisessa päässä on pyörivä tikkausväline ja toisessa tikkumainen työkalu. Sillä voi esimerkiksi luoda Peppikakun kaltaisen tilkkupinnan kakkuun. Eriväriset tilkut luovat huvikumpumaisen hilpeää tunnelmaa ja ne voi huoletta asetella ihan vinksinvonksin! :)Leikkaa erivärisistä sokerimassalevyistä erikokoisilla neliömuoteilla paloja. Asettele ne vierekkäin silikonialustan päälle ja ja kauli pinta tasaiseksi. On hyvin tärkeää, että palat ovat tiukasti kiinni toisissaan, jotta ne eivät ala repeilemään kakkua päällystäessä. Kun pinta on tasainen, pyöritä tikkauspyörää neliöiden reunoja myöten tikkausjäljen aikaansaamiseksi.


Päällystä kakku sokerimassalevyllä, asettele koristeet päälle ja viimeistele pinta maalaamalla mustalla pastavärillä kakun pintaan kursimislankoja :)

3 kommenttia:

  1. Hauska idea :) En ole koskaan päällystänyt kakkua sokerimassalla, muilla massoilla kyllä... Kannattaako sokerimassan alla käyttää jotain kreemiä vai kermavaahtoa, alkaako hikoilemaan?

    VastaaPoista
  2. Heips, sokerimassan alla kannattaa käyttää kermavaahtoa tai esimerkiksi sokerikreemiä (leivontamargariini tai voi sekoitettuna tomusokeriin). Sokerimassa käyttäytyy samalla tavalla esimerkiksi marsipaanin kanssa eli se nappaa kosteutta kakusta mikäli kakun ja kuorrutteen välissä ei ole eristettä :)

    VastaaPoista
  3. Nämä on tosi söpöjä, mutta jäävät syömättä toisin kuin kaverinsa kermakakku.

    VastaaPoistaKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto