torstai 28. lokakuuta 2010

Mörkömuffinssit


Ärhäkät mörkömuffinssit maistuvat lempeämmiltä, kuin miltä näyttävät! Niiden koristelu on helppo tehdä samalla kun muffinssit paistuvat.

Leivo 1,5 kertainen taikina-annos sitruunamuffinsseja. Sekoita taikinaan pieni määärä Wiltonin lehdenvihreää pastaväriä. Muffinssit on leivottu vaaleanvihreisiin ja keltaisiin Värikkäisiin muffinssivuokiin. Sillä välin, kun muffinssit paistuvat, aloita koristeiden teko.

Paina pienen tyllan (itse käytin kirjoitustyllaa) isommalla päällä valkoisesta sokerimassasta silmiä. Pyörittele pieniä mustia palloja mustasta massasta ja paina ne kiinni valkoisiin pohjiin. Silmät saavat olla erikokoisia ja aina vaan parempi, jos mörkö katsoo mielipuolisesti kieroon ;)

Hampaat valmistin oikealla näkyvässä kuvassa olevalla sinisella röyhelömuotilla. Hampaatkin saavat olla vinoja ja sojottaa eri suuntiin. Kulmakarvat tein kaulitusta mustasta massasta, josta leikkasin pieniä pätkiä.

Mörön korvat ovat oransseja Candy Meltsejä, jotka on puolitettu terävällä veitsellä.

Valmista vaniljakuorrute. Värjää kuorrute taikinan tapaan Wiltonin lehdenvihreällä pastavärillä. Annostele varovasti, näinkin kirkkaan vihreän värin saa käyttämällä vain vähän pastaväriä! Kauho kuorrute pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla, pursotuspussitelineen avulla. Pursota muffinsseihin ruusukkeet kuvan osoittamalla tavalla, aloittaen keskeltä ja tekemällä spiraalin ulospäin. Ruusukkeiden ei tarvitse olla täydellisiä!


Aseta silmät, korvat, hampaat ja kulmakarvat paikoilleen. Laita hampaat väärinpäin tai pelaa silmien lukumäärällä. Niin yksi- kuin kolmisilmäisetkin möröt ovat ihastuttavia. Hurjan hauskat möröt ovat valmiit! :)


Mörkömuffinssit on helppo koristella lasten kanssa: koristeiden valmistus on todella helppoa ja pursotuksetkin saavat vähän repsottaa halloweenin hengessä. Kuorrute kovettuu hieman pinnasta jääkaapista, joten muffinsseja, joiden pursotus on mennyt hieman yli, on helppo siirrellä esimerkiksi Muffinssitelineeseen juuri ennen tarjoilua. :)

2 kommenttia:

  1. Voi miten sööttejä! Ihanaa, että kerrankin sellainen ohje jonka koristelussa ei tarvii olla niin tarkka ;)

    VastaaPoista
  2. todella hauskan näköisiä!!!!
    itse katson omiin muffinsseihin ideoita. :)

    VastaaPoistaKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto