sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Hello Kitty-kakku

 
Hello Kitty on pikkutyttöjen - ja miksei isompienkin - suosikkihahmo. Hello Kitty-kakku onkin helppo valmistaa ilman mitään erikoisempia vuokia tai työvälineitä.


Kumoa kakku kakkupahvien päällä. Tekemäni kakku oli halkaisijaltaan 25cm, mutta laitoin kolme halkaisijaltaan 28 cm:n kokoista pahvia limittäin, jotta kissan korvatkin mahtuisivat alustalle. Kiinnitin pahvit toisiinsa nurjalta puolelta teipillä

Veistä terävällä veitsellä kakun reunasta pyöreämpi sekä ylä- ja alareunasta samanlaiset, kuin oikeimman puoleisessa kuvassa.

Kasaa ylijäämäkakusta korvat. Levitä sokerikreemiä kakun pintaan eristeeksi sokerimassan ja kakun väliin. Kauli valkoista sokerimassaa levyksi ja päällystä kakku sillä.


Huolittele kakun reuna ohuella sokerimassanauhalla. Värjää sokerimassaa pinkiksi pastaväreillä. Muotoile massasta rusetti. Ole tarkkana, että rusetista tulee tarpeeksi iso! Tätä kakkua toi tuunata vaihtelemalla rusetin väriä ja kuviointia. Itse pallokuvioon tykästyneenä tein vaaleanpunaisia palloja rusetin pintaan. Pyörittele mustasta ja keltaisesta sokerimassata pallot ja painele ne kakun pintaan silmiksi ja nenäksi.
Tee kissalle viikset mustasta sokerimassasta. Mikäli sinulla on aikaa, tee viikset muutamaa päivää ennen kakun koristelua ja kuivata niitä hieman CMC-jauheella. Tee kakun pintaan pienet reiät ja paina viikset kiinni kakkuun. Kovettuneet "viiksikarvat" nousevat hauskasti ilmaan, Rouva Veen HK-kakkujen tyyliin :)

Viimeistele rusetti tuputtamalla siihen hiukan vaaleanpunaista kimallepulveria.

2 kommenttia:

  1. Hieno! Tähänpä vois palata, jos tulee tarve leipoa kitty-kakku :D

    VastaaPoista
  2. paljonko tota sokerimassaa meni tähän kakkuun?

    VastaaPoistaKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto