sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Hämähäkit verkossa-kakku


Tämä hämähäkkikakku on hurja lisä Halloweenjuhliin! Kuten kaikki muutkin kakut, tämäkin on hyvin helppo tehdä, eikä etukäteisvalmisteluja juurikaan tarvita. Hämähäkit voi valmistaa edellisenä päivänä, mikäli haluaa.

Aloita paistamalla kakkupohja. Itse käytän tätä (Merjan leivonta ja askartelublogista) ohjetta, pohjista tulee mukavan kiinteitä ja siksi helpompia käsitellä :)

Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan ja täytä kakku. Jos teet täytteestä hyydytetyn moussen ja hyydytät sen kakkuvuokaan, on kakun käsittely entistä helpompaa. Levitä hyytyneen kakun päälle sokerikreemi ja laita jääkaappiin kovettumaan.Värjää sopiva määrä sokerimassaa violetiksi pastaväreillä. Kauniin, kylmänsävyisen violetinsävyn saa yhdistämällä sinistä ja pinkkiä. Tein oman kakkuni 20cm:n kokoiseen vuokaan ja värjäsin noin 700g massaa. On aina hyvä värjätä hiukan enemmän massaa, jottei se lopu kesken. Kauli massa levyksi silikonialustan päällä. Paina Hämähäkki ja verkko-muottien verkkomuotilla verkon kuvia levyn pintaan. Älä paina liian lujaa, ettei levy repeile siirrettäessä kakun päälle.
Kuorruta kakku sokerimassalla. Painele marsipaaniveitsellä kevyesti pienet urat verkon päälle kuvan osoittamalla tavalla.

Valmista pikeeri pikeerijauheesta. Pikeeriä ei tarvita suuria määriä, siksi jauhe on kätevä annostelun suhteen. Sekoita pieniä määriä vettä kolmeen desilitraan jauhetta kunnes seos on pehmeää, ilmavaa ja kirkkaan valkoista. Älä tee pikeeristä liian paksua, jotta saan mahdollisimmat suorat ja terävät viivat. Pursota kirjoitustyllalla hämähäkin verkko kuvan osoittamalla tavalla.


Kauli mustaa sokerimassaa levyksi ja paina hämähäkkimuotilla hämähäkin muotoisia paloja. Tee samasta massasta mustia palloja ja muotoile niistä hämähäkille kolmiulotteinen vartalo. Hämähäkeistä saa häijymmän näkösiä, jos niille liimaa silmät vaikkapa hopeista sokerihelmistä!

Asettele hämähäkit haluttuihin kohtiin kakussa. Alustan musta väri ja pilkkunauha jatkavat kakun teemaa ja sopivat mielestäni huippuhyvin tähän Halloweenkakkuun :)


1 kommentti:Kakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto