maanantai 6. syyskuuta 2010

OmenatoffeepiirakkaOmenan, toffeen ja kanelin yhdistelmä on lyömätön! Tätä paistellessa levisi kotiin ihana syksyinen tuoksu <3

Tämä on taas sarjassamme helpompaakin helpommat leipomukset. Murotaikina on toki helppo valmistaa itsekin, mutta laiskuuksissani oikaisin ja käytin kaupan valmista murotaikinaa ;) Kondensoitu maito pitää tosin keittää ennen piirakkaan laittamista, mutta tässäkin voi hiukkasen oikaista ja käyttää Karamellisoitua maitoa. Kotimaiset, oman takapihan kirpeät omenat soveltuvat parhaiten makean toffeen kanssa.

Omenatoffeepiirakka:


Painele sulatettu murotaikina vuokaspraylla käsitellyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä tölkillinen toffeeta ja pilko omenat pieniksi kuutioiksi toffeen päälle.


Ripottele päälle kanelia. Tee ylimääräisestä taikinasta taikinaruudukko käyttäen apuna piirakkarei'itintä. Ruudukon ohjeet löytyvät tästä linkistä. :)


Ripottele päälle vielä toinen kerros kanelia. Paista uunin keskitasolla 200:ssa asteessa n. 35min tai kunnes taikina on reunoilta ja päältä kullanruskea.

Maku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun piirakka on saanut olla yön yli jääkaapissa tekeytymässä.

3 kommenttia:

  1. Oi, nam mikä herkkupiirakka!! Täytyykin laittaa ohje talteen!! =)

    VastaaPoista
  2. No niin, tämmöinen herkku täällä, että pitää alkaa heti taas kokeilemaan :)

    VastaaPoista
  3. Aahaa.. En tiennytkään että toffeen uskaltaa paistaa!! =)

    VastaaPoistaKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto