torstai 2. syyskuuta 2010

Kakkualustojen uusiokäyttöä (osa I)

Kakkualustat ovat käteviä kakkujen esillelaitossa. Paksut ja kestävät alustat jaksavat kannatella painavampiakin kakkuja ja ovat kauniita - erillisiä lautasia kakkujen alle ei tarvita. Alustat on valmistettu pinnoitetusta pahvista ja ne hylkivät rasvaa ja kosteutta siinä määrin, että kakuista irtoava kosteus ja rasva eivät pehmitä alustaa. Pahvisen materiaalinsa takia alustoja ei kuitenkaan voi pestä koneessa.

Tuntuu hieman hullulta heittää ihan käypä alusta roskiin ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Itse olen puhdistanut alustat käytön jälkeen huolellisesti pyyhkimällä. Alustoihin jää kuitenkin aina jälkiä käytöstä, esimerkiksi marjatahroja.

Alustan kulahtanutta ulkomuotoa voi piristää esimerkiksi erilaisilla nauhoilla. Itse pallokuvioon addiktoituneena olen hamstrannut pienen kokoelman erilaisia pilkkunauhoja ;)

Ylin nauharulla Tiimarista, alemmat Sinellistä.

Kakun väreihin sopivat nauhat tuovat viimeistellyn silauksen kakkuun, eikä nauhoja ole edes vaikea kiinnittää alustan reunaan. Kiinnitä nauha kuumaliimalla ennen, kuin kakku on alustan päällä.

Suttaantuneen alustanreunan voi päällystää sokerimassalla, kuten Kurpitsakakussa :)


0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto