torstai 2. syyskuuta 2010

Halloweenin Kurpitsakakku


Halloweeniin on vielä aikaa, mutta syksyisen kurpitsakakun voi tehdä jo ennen itse juhlaa. Kasvoton kurpitsa kelpaa juhlapöydän keskipisteeksi jo nyt syksyn alkaessa. Kurpitsan ohjetta voi myös soveltaa esimerkiksi omenanmuotoiseen kakkuun :)

Hurja Halloweenkurpitsa on yllättävän helppo tehdä. Kurpitsan ilmettä voi vaihdella ja sillä saakin hauskasti erilaista tyyliä. Kurpitsasta voi tehdä lempeän tai ilkeän näköisen ja jos haluaa oikein kiltin kurpitsan, kasvot voi jättää kokonaan pois :)

Kakkupohja on helppo paistaa ja täyttää Jalkapallovuokaan. Etukäteisvalmisteluja koristeiden suhteen ei juurikaan tarvita; mikäli haluat, voit tehdä kurpitsan lehden muutamaa päivää ennen kakuntekoa.


Muotoile vapaalla kädellä leikkaamalla vihreästä sokerimassalevystä lehdenmuotoinen kappale. Vertaa kokoa Jalkapallovuoan kanssa, jotta mittasuhteet tulevat oikein. Lehdestä saa "homeisen näköisen" tuputtamalla siihen vihreää ja pronssista kimallepulveria!


Kumoa Jalkapallovuoassa täytteineen hyydytetty kakku alustalleen. Veistä kakun alareunaa kuvan osoittamalla tavalla ja kokoa ylimääräistä kakkua kakun päälle. Tee karaa varten reikä kakun päälle. Päällystä kakku kreemillä.Kuorruta kakku oranssilla sokerimassalla tai värjää valkoinen massa oranssilla pastavärillä ja kuorruta sillä. Painele muotoilusetin työvälineellä uria kakun pintaan. Puhkaise reikä karaa varten.Peitä sotkuinen alusta mustasta sokerimassasta kaulitulla levyllä. Leikkaa ylimääräiset reunat saksilla ja painele saumakohta kiinni kakkutasoittimella.
Muotoile kaulitusta mustasta sokerimassalevystä silmät ja suu, kiinnitä elintarvikeliimalla. Huolittele kakun alareuna pyörittämällä oranssista sokerimassasta nauha ja painele se alareunaan. Muotoile suklaamassasta kara ja painele muotoilusetin työvälineellä (sama kuin aiempi) uria karaan.


Suojaa kakunpäällinen talouspaperilla ja sivele pronssinväristä kimallepulveria karaan. Kiinnitä aiemmin tehty lehti karan viereen elintarvikeliimalla.

6 kommenttia:

 1. Mahtava kurpitsa! Tuota jalkapallovuokaa olen kauan jo katsellut.. Kuinkahan monen munan kakku siihen mahtuu?

  VastaaPoista
 2. Hieno! Voikohan marsipaanikoristeita elintarvikeliimalla liimata kakkuun jossa on vaahtokarkkimassakuorrute, siis pysyykö siinä?

  VastaaPoista
 3. Tämä tekele oli ihana ja mielettömän hyvääkin! :)

  VastaaPoista
 4. Piia, elintarvikeliima tarttuu myös vaahtokarkkimassaan :) Tietenkin riippuu, millaisia koristeita liimaa (paino, korkeus) ja millaiseen asentoon, mutta muuten kyllä liima toimii kaikkien massojen kanssa :)

  VastaaPoistaKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto