perjantai 20. elokuuta 2010

Tee itse ihastuttavat keksimuotit!

 

Huomasitko, että laajensimme keväällä keksimuottivalikoimaamme USA:ssa käsityönä valmistetuilla keksimuoteilla? Uusista keksimuoteista löydät kaikkea hääkakkumuoteista pipoon ja ranskanliljaan, eli erilaisia muotteja kyllä löytyy! Silti aina on jokin muotti, jota on mahdoton saada itselleen mieluisena.. 

Sen sijaan, että kahlaisit kotimaiset ja ulkomaiset nettikaupat läpi etsien Juuri Sitä muottia, mikset askartelisi sitä itse?

Saimme valikoimiimme Cookie Cutter Crafting Kit:in. Tällä paketilla on helppo tehdä omat juuri haluamansa laiset muotit. Edes mitään mullistavia käsityötaitoja ei tarvita, sillä paketissa oleva alumiininauha on todella helppoa muotoilla.

 

Pakettiin siis kuuluu
 • 2x 180cm pitkä alumiininauhaa (2,5cm ja 1,3cm leveät), joista riittä materiaalia n. 12-16 muotin tekoon
 • Liimateippiä
 • Työalusta ja muovailutyökalut
 • Helpot 4-kohtaiset ohjeet (englanninkieliset)
 • Mallikuvia, suunnitteluideoita ja reseptejä
Saat siis jo valmiiksi uusia hauskoja ideoita keksimuottien tekoon. Kun itse vääntelin keksimuotteja, mietin pitkään, millaisia muotteja haluaisin ja mitkä aiheet olisivat monikäyttöisiä. Päädyin Hello Kittyyn, sillä se on suosittu aihe pikkutyttöjen synttärikemuissa. Muotilla voi tehdä keksejä, mutta myös käyttää sokerimassan muotoilussa. Samalla muotilla saa siis loihdittua sekä keksit että kakunkoristeet!

Toimi näin:Valitse haluamasi aihe. Netistä löytyy vaikka millä mitalla erilaisia hahmoja, mutta jos et löydä mieleistäsi, piirrä itse! Kannattaa aloittaa suht helpoista aiheista, pyöreät ja suurpiirteiset toimivat parhaiten. Mittaa hahmon ulkorajojen pituus, jotta osaat leikata oikeanpituisen palan alumiininauhaa. Lisää saamaasi pituuteen n.2cm "saumavaraa". Leikkaa oikeankokoinen nauhanpätkä esimerkiksi keittiösaksilla. Nauha on juuri sopivan pehmeää ja joustavaa keittiösaksilla leikattavaksi :)
Paina nauhan päät noin puolensentin matkalta kaksinkerroin. Linttaa tämä sauma kunnolla tiiviisti yhteen. Kun nauhojen päät ovat sileät, voi nauhan antaa vaikka lapselle ja lapsi voi tehdä juuri haluamansa laisen taideteoksen :)

Aloita muotin tekeminen kohdasta, joka on mahdollisimman suora. Kaarevasta kohdasta aloittaminen vaikeuttaa päiden liimaamista, ole siis tarkkana! Itse aloitin Hello Kittyn tekemisen rusetin ja toisen korvan välistä. Paketissa on mukana pyöreitä renkaita (kuva alla) ja kulmatyökalu (kuva yllä), joiden avulla on helppo muotoilla muotti oikeanmuotoiseksi. Seuraa mallikuvaa ja taivuttele alumiininauhaa kuvan mukaan. Älä pelkää mokaamista, alumiininauha on joustavaa ja sen saa aina taivutettua takaisin lähtöpisteeseen :)


Kun olet saanut muotin muotoiltua, leikkaa pieni pala liimateippiä. Varo koskemasta liimaosaan, sillä sen näprääminen heikentää liiman tehoa! Aseta liimateippi saumakohtaan ja paina esimerkiksi kulmatyökalulla se tiiviisti kiinni alumiiniin. Irroita varovasti liimateipin ruskea suojakerros ja paina toinen alumiininauhan pää teippiin kiinni. Paina kahta alumiinipäätä toisiisa lujasti kiinni esimerkiksi hohtimilla. Laita saumakohtaan puinen pyykkipoika (puinen, koska muoviset luonnollisesti sulavat uunissa).
Kun tilaisuus tarjoutui, intouduimme väkertämään Mauno Muffinssi-muotinkin :)


Tee haluamasi määrä keksimuotteja, liimaa ne tiiviisti yhteen ja laita saumakohtiin pyykkipojat. Me teimme tällä kertaa yhteensä viisi muottia, Maunon, mansikan, Hello Kittyn ja kaksi erilaista jätskinmuotoista muottia.


Laita muotit uuniin tunnin ajaksi 90 asteeseen. Liima kiinnittyy nopeasti uunissa ja uunin lämpö tekee siitä veden kestävää; valmiit muotit voi siis huoletta tiskata käsin. Otettuasi muotit uunista anna niiden jäähtyä. Kosketuskelpoiset muotit ovat heti käyttövalmiit!

Ilman uuniakin pärjää. Varmista, että saumat on painettu tiiviisti yhteen ja että ne on painettu yhteen pyykkipojalla. Anna liiman kiinnittyä 72 tunnin ajan.

Sitten vaan leipomaan ihania keksejä :) 

Nämä keksit on koristeltu pikeerijauheesta tehdyllä pikeerillä, jota on värjätty pastaväreillä. Mustat osat ovat lakritsia.

Cookie Cutter Crafting Kit:in hinta on 29,90e. Alumiininauha on hyvin riittoisaa, saimme tehtyä viisi keksimuottia ohuemmalla nauhalla, eli karkeasti laskettuna koko setillä saa tehtyä ainakin kymmenen keksimuottia! Settiin on myös täydennyspakkaus, eli koko pakettia ei tarvitse ostaa aina uudelleen kun materiaalit loppuvat.

Keksimuottien teko on yllättävän helppoa! Juuri helppous tekeekin tästä tuotteesta ihanan lahjayllätyksen käsityöihmiselle, tai jos itsellä riittää ideoita, voi tehdä hauskat ja persoonalliset lahjat vaikkapa jouluksi ystävilleen :)

3 kommenttia:

 1. Sulosia varsinkin nuo Hello Kityt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Valitettavasti kyseinen tuote on loppunut varastostamme, emmekä ole toistaiseksi tilaamassa sitä lisää. Etsimme parhaillaan uutta valmistajaa vastaavalle tuotteelle ja mikäli sellaisen löydämme, otamme tällaisia tuotteita valikoimiimme.

   PoistaKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto