keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Vauvakoriste

Tähän beibikoristeeseen bongasin idean joskus joltain ulkomaiselta kakkusivustolta.Tämä koriste on hyvin yksinkertainen, sillä sitä tehdessä ei tarvitse huolehtia mittasuhteista tai ihmisen anatomian rakenteesta. Sain viime perjantaina tehtävän tehdä vauvakakku sunnuntaille ja ajan vähyyden takia päädyin juuri tähän yksinkertaiseen, mutta silti nättiin koristeeseen. Koriste siis ehti kuivua noin puolitoista vuorokautta, mutta myös lyhyemmällä kuivumisajalla onnistuu!


 Ensiksi otin isolla teemukilla ympyränmuotoisen palan pinkistä sokerimassasta. Myös desimitan kokoisella "muotilla" saa hyvin koristeen, mutta itse olin ehtinyt tekemään tuon pään jo valmiiksi ja desimitan koko olisi ollut liian pieni. Muovasin pään ja "päällystin" sen valkoisella sokerimassalla. Käytin tässä CMC:tä, koska halusin piirtää vauvalle silmät ja ripset mahdollisimman nopeasti koristeen valmistumisen jälkeen. Aivan pehmeään massaan on hankala piirtää elintarviketussilla. Tein vaaleanpunaiseen peittoon salmiakkikuviota marsipaaniveitsellä. Myös kuviokaulimilla saa kaunista jälkeä peiton pintaan.

Värjäsin sokerimassaa tummanruskeaksi ja käytin röyhelömuottia kuvion aikaan saamiseksi. Kuvat muuten saa isommaksi klikkaamalla niitä, ettei tarvitse pikkukuvista tihrustaa :)

Tein valkoisesta kaulitusta massasta alustan koristeelle. Alustan värillä tai tarkalla mallilla ei ole väliä, kunhan sitä ei pilkota valmiin koristeen alka. Muovasin vaaleammanpunaisesta massasta tyynyn. Tyynystä kannattaa tehdä aika lättänä, ettei vauvan pää nouse liian korkealle. Muovasin jämämassasta vauvalle torson. Tässäkään kohtaa massan värillä ei ole väliä, koska torso jää peiton alle piiloon. Torson päälle asetin peiton, johon liimasin ruskean reunuksen kiinni. Taitoin peiton yläreunan ja liimasin siihen pienemmän palan reunusta.

Lisäsin lopuksi yksityiskohdat, kuten helmet, tikkaukset, rusetin ja hatun röyhelön.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto