torstai 13. toukokuuta 2010

Suklaatransferin käyttö

 
 

Suklaatransfereilla saa kivaa vaihtelua esimerkiksi juustokakkujen koristeluun. Lisäksi niiden avulla voi loihtia kauniita pikkuleivän päällisiä. Transferin käyttö onkin helpompaa, kuin miltä näyttää!

Tein suklaatransferilla koristereunuksen juustokakun reunaan. Mittaa reunan korkeus. Itse halusin korkeamman suklaareunan, joten lisäsin n. 1,5cm lisää korkeutta. Leikkaa transferkalvosta sopivan kokoinen pätkä. Koska reunan pitää kiertää koko kakun ympäri, tässä tapauksessa yksi suikale ei riitä. Liitä kaksi suikaletta yhteen nurjalta puolelta teipin avulla.


Kaada suklaata transferin päälle ja levitä se lastalla tasaiseksi. Suklaa kannattaa sulattaa vesihauteessa, ettei se vaan pala. Nosta transferi kakun reunalle. Pitkän transferipalan siirtämiseen saattaa tarvita apukäsiä. Älä laita transferin päitä päällekkäin, sillä se vaikeuttaa kalvon poistoa ja suklaa voi murtua.

Kun transferi on kiinni kakun reunassa, siirrä kakku jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyy. Kun suklaa on kovettunut, transferkalvon voi poistaa varovasti.Koristelin juustokakun vielä kermavaahdolla ja mansikoilla. Voisin hehkuttaa pursotuspussitelinettä vaikka loputtomiin, se on niin kätevä!

Transfereita tilataan lähiaikoina lisää valikoimiimme! 

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisen näköistä, en ole vain uskaltautunut vielä tilaamaan ja kokeilemaan, vaikka muutamissa blogeissa näitä onkin jo testailtu.

    VastaaPoista
  2. Voin kertoa pienen salaisuuden: tuo oli ensimmäinen kerta, kun käytin transfereita :) Eikä epäonnistunut alkuunkaan!

    VastaaPoistaKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto