sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Mokkacupcaket


Nämä mokkacupcaket maistuvat kahville ja suklaalle. Vaikka itse en pidä selkeästi kahvinmakuisista leivonnaisista, ihastuin näihin, sillä kaakaojauhe tasoittaa kahvin makua juuri sopivasti. Cupcaket koristellaan aidoilla orvokeilla (ovat syömäkelpoisia) ja suklaapavuilla. Orvokit ovat mielestäni ihanan kauniita ja niillä on helppo koristella vaikkapa kahvi- tai mansikkakakkuja. Laitoin näihin cupcakeihin orvokit ja pavut illalla ja vietettyään yön jääkaapissa ne näyttivät yhtä hyviltä kuin edellisena iltana.


Mokkacupcaket
(10kpl)

1dl vehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta
110g sokeria
110g leivontamargariinia
2tl leivinjauhetta
2,5rkl pikakahvijauhetta liuotettuna 2tl kiehuvaa vettä  (esim. Nestlen cappuccino-pussit)
2 kananmunaa
0,75dl suklaakahvipapuja rouhittuna

1,5dl vispikermaa
75g tummaasuklaata
orvokkeja (aitoja tai sokerisia) koristeluun
suklaapapuja koristeluun



Siivilöi kaakaojauhe, vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri isoon kulhoon. Lisää leivontamargariini, liuotettu kahvi sekä kananmunat. Vatkaa kunnes taikina on ilmavaa ja selkeästi vaaleampaa. Kääntele lopuksi joukkoon rouhitut suklaapavut.


Laita 10kpl Liv-muffinssivuokia muffinssipellille. Täytä vuoat reilulti puolilleen tyllattoman pursotuspussin avulla. Näin taikina menee juuri sinne, mihin pitääkin eikä jää vuokien reunoille. Paista uunissa 180 asteessa n. 25min. Kokeile tikulla kypsyys.


Vatkaa kerma vaahdoksi ja sulata suklaa vesihauteessa. Kaada sula suklaa kermavaahdon sekaan ja sekoita tasaiseksi. Laita suklaakerma pursotuspussiin ja pursota jäähtyneen cupcaken pintaan ruusuke aloittamalla keskiosasta ja etenemällä tasaista spiraalia sivuille. Tässä käytin pienempää kierretyllaa. Koristele orvokeilla ja suklaapavuilla.

4 kommenttia:

  1. Miten löysin tän blogin vasta nyt! Täähän on jotain niin täydellistä ja just mun kaltaiselle muffinssifriikille :) Kiitos kiitos! Nyt alan ahkerasti testailemaan näitä reseptejä! :)

    VastaaPoista
  2. Minäkään en ole ihastunut kahvin makuun leivonnaisissa, joten näitä täytyy ehdottomasti kokeilla. Kivaa, kun täällä aina uusia muffinien ohjeita :)

    VastaaPoista
  3. Tässä ohjeessa kahvin maun määrää voi säädellä vielä käyttämällä erimakuisia pikakahvijauheita. Nestlen paketissa oli ainakin vanilla latte ja chocolate mocca, jotka vähän säätävät cupcakejen makua :)

    VastaaPoista
  4. Ajattelin koettaa tehdä näitä ilman pikakahvia, keitän tilalle espressoa. Minkähän vahvuista kahvia pitäisi tehdä? Varmaan vahvaa.

    VastaaPoista



Kakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto