tiistai 18. toukokuuta 2010

Cookie monsterViime viikolla tein golf-aiheisen kakun, jossa pääsin käyttämään spagettityllaa. Jäin vähän koukkuun, enkä olisi millään malttanut lopettaa sillä pursottelua. Pakko kuitenkin oli, ettei kakku olisi alkanut muistuttaa vihreää ovimattoa :)

Keksimonsterimuffinssit ovat tietenkin suklaahippumuffinsseja, joissa on päällä siniseksi värjätty sokerikreemi, kaurakeksi ja sokerimassasta tehdyt silmät. Silmät tein painamalla spagettityllan toisella päällä valkoisia palloja sokerimassasta ja liimaamalla niihin mustat pienemmät pallot päälle.Suklaahippumuffinssit
12kpl

110g vehnäjauhoja
110g sokeria
110g leivontamarganiiria mikrossa pehmennettynä
1tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1 maitosuklaalevy (200g)

kuorrute:
110g leivontamargariinia
n. 4dl tomusokeria
tilkka maitoa
sinistä pastaväriä

Laita kaikki aineet (paitsi suklaa) monitoimikoneeseen ja sekoita kunnes taikina on tasaista ja ilmavaa. Leikkaa suklaalevystä paloja ja kääntele ne taikinan joukkoon. Laita muffinssipellille Madeleine-muffinssivuokia ja nostele taikina vuokiin lusikoilla. Paista 160 asteessa n.25min. Muffinssit ovat valmiita, kun ne ovat kevyesti kullanruskeita.


Sillä aikaa, kun muffinssit jäähtyvät, valmista kuorrute. Pehmitä hieman leivontamargariinia mikrossa. Lisää sähkövatkaimella sekoittaen tomusokeria ja tilkka maitoa, kunnes seos on lähes valkoista. Lisää sitten pastaväri ja sekoita tasaisen väriseksi.


Laita pursotuspussiin pieni adapteri ja spagettitylla. Vaikka et vaihtaisikaan tyllaa kesken pursotuksen, adapteri antaa hyvän tuen tyllalle ja pursotusjälki on tasaisempaa. Kauho kuorrute pursotuspussiin, sulje pussi pussinsulkijalla ja pursota keksimonsterille karvat. Mitä vauhdikkaammin tyllan nostaa muffinssin pinnasta, sitä pidempää "karvaa" tulee. Laita keksimonsterille lopuksi silmät ja keksi suuhun.

2 kommenttia:

  1. Nämä on kyllä parhaita =) Voin vain kuvitella miten hauskaa lapsilla olisi, kun juhlapöydässä muffinssit olisivatkin koristeltu iänikuisten kukkasten sijaan tällä tavalla!!! Pakko kai testata kun jokin sopiva tilaisuus tulee! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoistaKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto