torstai 15. huhtikuuta 2010

Vaahtokarkkitikkarit

 


Hempeän väriset ja superherkulliset vaahtokarkkitikkarit sopivat vaikkapa lasten vappujuhliin! Värejä voi vaihdella mielensä mukaan teemaan sopiviksi. Nämä tikkarit tehtiin valkoisista vaniljanmakuisista vaahtokarkeista, mutta jo päärynän ja mansikan makuisilla vaahtokarkeilla saa erilaista väriä ja makua tikkareihin.

Vaahtistaikinan tein yksinkertaisimmalla ohjeella, mitä löysin. (Tämä napattu Kotikokkien sivuilta) 

Vaahtokarkkitaikina

300g vaahtokarkkeja
1rkl vettä
1pkt tomusokeria

1. Öljyä mikron kestävä kulho kevyesti kasvisöljyllä.
2. Laita kulhoon vaahtokarkit ja vesi, sulata 30 s jaksoissa, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet
3. Siivilöi tomurokeria pieninä erinä sulaneiden vaahtokarkkien päälle ja vaivaa.
4. Öljyä kätesi, sillä massa on aluksi todella tahmeaa.
5. Lisää tomusokeria, kunnes taikina irtoaa hyvin kulhon reunoista.
6. Säilytä taikinaa pallona, kelmuun käärittynä. Taikina säilyy jääkaapissa reilun viikon.


Valmistin annoksen vaahtokarkkitaikinaa ohjeen mukaan. Taikinan koko on aika iso, tästä taikinasta sain kuusi isoa ja neljä pientä tikkaria.

Valmiin taikinan jaoin ensin kahteen osaan, joista toisen laitoin sivuun. Jäljelle jääneen osan jaoin kolmeen osaan ja värjäsin taikinapallot eri värisiksi. Jaoin myös puolikkaan valkoisen kolmeen osaan.

Kaulin värillisen osan levyksi (paksumpi on parempi) ja leikkasin paloiksi. Sivelin värillisen palan toiselle puolelle vettä pienellä siveltimellä ja asetin kaulitun valkoisen levyn päälle. Leikkasin valkoisesta levysta samankokoisen palan, kuin värillisestä taikinalevystä.

Jätin valkoiseen levyyn  molempiin päihin "hännän" jonka taitoin värillisen päälle ja rullasin levyt kiekoksi.

Laitoin grillivartaista leikatut tikut tikkareiden sisään ja niiden hetken aikaa kuivuttua painoin niitä kakkutasoittimella voimakkaasti. Mitä littanempi ja laakeampi tikkari on, sitä nätimmältä se näyttää.

Tikkarit voi koristella kauniilla nauhoilla ja vaikka pakata pieniin sellofaanipusseihin kotiin viemisiksi.

5 kommenttia:

 1. Aivan ihanan pehmeen näköisiä vaahtokarkkitikkareita.

  VastaaPoista
 2. meidän neiti hulluna vaahtokarkkeihin, näitä vois tehdä vaikka synttäreille :) kiva idea!

  VastaaPoista
 3. Vaahtokarkkia onkin kaapissa ja taikinaa ajattelin siitä tehdä mutten oikein tienny mihin sitä käyttäis... Mutta tässä tuli ratkaisu! :D Teen tikkarit kummitytölle ja hänen sisarkkuksilleen, kun tässä kevään aikana tulevat kylään :)

  VastaaPoista
 4. Ihana idea! Mutta näitä ei varmaan kovin hyvissä ajoin etukäteen (synttäreitä silmälläpitäen) voi valmistaa. Vai kuivaako nämä samanlaisiksi koppuroiksi, kun itse vaahtismassa? Sellofaani saattaa vähän auttaa, mutta tuskin estää kuivumista kuitenkaan...

  VastaaPoista
 5. Tein nämä tikkarit 11. huhtikuuta ja suurin osa niistä jo kyllä syötiinkin aika nopeaan, mutta muutaman tikkarin pistin säilöön kannelliseen rasiaan. Tänään maistoin tikkareita ja olivat vielä pehmeitä! Tietenkin hieman kovettuneempia verrattuna valmistuspäivään, mutta aivan pureskeltavissa :) Eli itse uskaltaisin valmistaa jo muutamaa viikkoa etukäteen, kunhan ne vaan säilöö ilmatiiviisti :)

  VastaaPoistaKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto