torstai 8. huhtikuuta 2010

Piirakka taikinaruuduillaKaunis taikinaruuduin koristeltu piiras tehtiin Piirakkarei'ttimellä. Piirakan pohja ja taikinaruudut ovat murotaikinaa, jota valmistettiin kaksinkertainen annos, eli tuplasti se määrä, mitä pelkkään pohjaan tavallisesti uppoaisi.Tässä piirakassa käytettiin täytteenä kirpeän sitruunaista rahkatäytettä ja vadelmia.

 Painele puolet valmistamastasi murotaikinasta piirakkavuoan pohjalle. Kaada päälle täyte. Kauli toinen puolikas taikinasta levyksi jauhotetun alustan päällä.

Rei'itin koostuu kahdesta osasta, kuvassa näkyvästä päällikehikosta ja sen alla olevasta kehikosta. Paina molemmat kehikot kaulitun taikinalevyn päälle.
Itse en jauhottanut tarpeeksi ja jouduin kippaamaan rei'ittimen ja alustan ylösalaisin saadakseni taikinan jäämään kiinni oikeanpuoleisen kuvan osoittamalla tavalla. Muista siis jauhottaa kunnolla! Painele esimerkiksi teelusikalla rei'ittimeen jääneet ylimääräiset palat irti.

Vie rei'itin täytetyn piirakan yläpuolelle. Kippaa kehikot taikinapuoli alaspäin piirakan päälle.

Nosta päällimmäinen kehikko varovasti ylös. Tässä kohtaa taikina "tippuu" pois päällikehikosta. Nosta myös alempi kehikko pois ja siisti piirakan reunat leikkaamalla ylimääräiset taikinaruudut pois.

Piirakalle antaa loppusilauksen ylimääräisestä taikinasta pyöritellyt reunat. Kun taikinaruudut ja loppusilaus on valmiina, piirakan voi laittaa uuniin. Piirakka on valmis, kun sen reunat ja taikinaruudut ovat kevyesti ruskeita.

5 kommenttia:

 1. Oi kuinka ihanaa! Pidän piirakoiden teosta ja tuo ruudukko tuo kivan lisän leivonnaisiin. Nyt heti tilaamaan.

  VastaaPoista
 2. Oi tollanen ruudukko leikkuri mulla pakko saada....näyttää tosi kätevältä ja helpolta.

  VastaaPoista
 3. Upea tuo ruudukko piirakan päälle. :) Houkuttelevan näköinen piirakka. :)

  VastaaPoista
 4. Tulee melkein "mummo ankan piirakka" :) Pitää oikien pähkäillä nyt kyllä kunnon syitö että saisin senkin kaapiini.

  VastaaPoista
 5. Joo, Mummo Ankan piirakka onkin aika hyvä nimitys :) Itseänikin syyhyttää päästä kesällä tekemään tuolla ristikolla mansikka-raparperipiirakkaa ja laittamaan se esille punavalkoisen ruutuliinan päälle :)

  VastaaPoistaKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto