perjantai 2. huhtikuuta 2010

Pääsiäisen tipukakku

Vaikka pääsiäisviikonloppu on jo käynnissä, tämän kakun ehtii tekemään yhdessä hujauksessa, eikä esivalmisteluja juurikaan tarvita.

Pääsiäisen tipukakku syntyy nopeasti kääretorttulevyistä. Tähän kakkuun käytettiin 1,5 pellillistä kääretorttulevyä. Kokonainen levy halkaistiin kahtia, jonka jälkeen kolme puolikasta levyä kostutettiin. Väleihin kasattiin täyte ja levyt nostettiin toistensa päälle jääkaappiin täytteen hyytymistä varten. Yksityiskohdat, tässä tapauksessa silmät, nokka, rusetti ja jalat, voi tehdä joko etukäteen valmiiksi tai valmistaa täytteen hyytyessä.

Levyistä leikattiin vapaalla kädellä tipun muotoinen. Ylijäämäpohjasta rakennettiin siivet tipun kylkiin, johon ne "liimattiin" kreemillä. Kuvassa näkyvä keltainen kreemi on samaa, jolla tipu päällystettiin. Kreemi valmistettiin sekoittamassa pehmeää rasvaa, tomusokeria ja appelsiinituorejuustoa sekä hieman keltaista elintarvikeväriä.


Pursotuskreemi pursotettiin tipuun pienellä tähtityllalla (löytyy mm. tyllaseteistä) ja pursotuspussilla. Pursotuspussi tuettiin täyttövaiheessa pursotuspussitelineellä. Pussia ei kannata täyttää aivan täyteen, sillä kreemin lämmetessä pussia käsitellessä kreemistä tulee löysempää. Siksi pussia kannattaa täyttää aina vähän kerrallaan ja mahdollisten taukojen aikana laittaa sekä pussi että kakku jääkaappiin. Kun olet saanut tipun pursotettua, lisää aiemmin tekemäsi yksityiskohdat tipun päälle ja kakku on valmis!


Tällaisella pursotustekniikalla on helppoa päällystää kakku nopeasti. Tekniikka sopii varsikin pörröisten eläinten tekoon :) Kreemiäkin voi vaihdella maun mukaan. Kermavaahtokin sopii, mutta kreemi, jossa on tomusokeria ja rasvaa jähmettyy kylmässä juuri sopivasti, eikä lähde vahingossakaan valumaan. Kuvan nalle on pursotettu kreemillä, jossa oli rasvaa, tomusokeria ja kaakaojauhetta.

1 kommentti:Kakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto