lauantai 10. huhtikuuta 2010

It's me, Mario!

Sain kakkutilauksen, jossa oli toiveena kirkkaanpunainen kakku Mario-teemalla. Suurena Mario-fanina olin aivan innoissani tästä. Koska kakku oli pieni, päätin tehdä koristeista mahdollisimman selkeät ja tässä tapauksessa isot. Halusin tehdä koristeet "leikkaa ja liimaa"-tekniikalla, sillä Mario-hahmo kavereineen on hyvin yksinkertainen niin muodoltaan kuin väreiltäänkin.

Tällä koristelutekniikalla saa nopeasti valmista; koristeen kuivumista ei tarvitse odottaa. Kun koriste on vielä hieman pehmeä, sitä voi muovailla vielä kakun päälle laittamisen jälkeenkin. Samanlaisella tyylillä on muuten tehty mm. tämä Hello Kitty-koriste.

Ensiksi etsin Googlella sopivat kuvat. Valinnan varaa oli runsaasti, mutta päädyin kuitenkin selkeimpään kasvokuvaan ja pieniin kuviin tähdestä ja sienestä.


Värjäsin valkoista sokerimassaa sekoittamalla siihen ruskeaa massaa, kunnes sopiva ihonväri löytyi. Kaulin värjätyn massan ohueksi levyksi ja asetin leikkelemäni kasvokuvan sen päälle. Leikkasin marsipaaniveitsellä kasvot ääriviivoja pitkin.

Sokerimassaa on helpompi käsitellä varsinkin värjätessä kertakäyttöisillä kumihanskoilla. Elintarvikevärit tuppaavat jäädä helposti kynsien alle, eikä ne irtoa iholta helposti. Lisäksi massa on helpommin käsiteltävissä, kun se ei tartu ihoon kiinni.

Siirsin kasvot leivinpaperin päälle. Leikkasin paperista hatun irti, asetin sen punaisen sokerimassalevyn päälle ja leikkasin veitsellä taas ääriviivoja pitkin. Siirsin hatun leivinpaperille kasvojen päälle oikeaan kohtaan.


Lipankin muotoilin leikkaamalla paperista lipan muotoisen paperinpalan ja käyttämällä sitä mallina. M-kirjaimen tein vapaalla kädellä ilman malleja. Tällaisissa "leikkaa ja liimaa"-koristeissa suuret linjat kannattaa tehdä paperimalleja apuna käyttäen. Pienet piiperrykset voi muotoilla käsin ilman mallia, kuten seuraavassa kuvassa pulisongit on tehty.


Aina uutta kerrosta asettaessa paloja kannattaa muotoilla sen mukaan, mikä näyttää parhaalta. Tämäkin vaihe poikkeaa alkuperäiskuvasta, sillä muotoilin paloja vapaalla kädellä. Siltikään lopputulos ei näytä kummalliselta.

Valmis Mario! Tein Marion lisäksi muutaman tähti- ja sienihahmon ja lisäsin hahmoille silmiin valkoiset pallot "eläväisyyden" aikaansaamiseksi.


Kakun päälle laitettu Mario pysyi tuoreutensa ansiosta ilman liimaakin, sivuilla kiinnitettäviin pikkuhahmoihin sipaisin hiukan elintarvikeliimaa varmuuden vuoksi.

5 kommenttia:

 1. Tosi hienot ja hyvät ohjeet, kiitos! En aikaisemmin ollut edes älynnyt että noita netin kuvia voi näinkin hyödyntää leipomisessa :) Täytyykin itse kokeilla jollain helpolla kuvalla.

  Jos kilpailusta vaikka voitto tulisi niin anni409 at hotmail piste com :)

  VastaaPoista
 2. Tämä tekniikka on helppo ja nopea. Tämän avulla pystyy kuka tahansa tekemään unelmiensa kakkuja :D

  VastaaPoista
 3. Wau! ompa kiva. Täytekakusta tuli mieleeni, saisko kauppaanne myyntii vaniljakreemijauhetta?

  VastaaPoista
 4. Ronja, otan tästä selvää ja katson millaisella aikataululla kreemijauhetta saisi :)

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Mitenkä aikaisin valmistit marion kasvot ja koristeet? Eikös tuo sokerimassa kuivu nopeammin kuin marsipaani? En ole vielä sitä kokeillut, mutta nyt ajattelin kokeilla tuota mariota sokerimassalla. Voiko tehdä edellis iltana vai kuivuuko pilalle? Aion ne laittaa vispikerman päälle, värjääköhän kuin pahasti?

  VastaaPoistaKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto