sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Toffee browniet



Tämän reseptin lukemisen jälkeen saattaa herätä ajatus, että olen hyvin kärsimätön ihminen. Niin olenkin, mitäs sitä turhaan peittelemään :). Kaikki tänne laittamani reseptit ja ohjeet ovat nimittäin hyvin helppo ja nopea toteuttaa. Pidän kyllä pidemmänkin kaavan mukaan leipomisesta, mutta välillä on ihan mukavaa päästää itsensä helpolla ja tehdä esimerkiksi seuraavan kaltaista herkkua.

Ja tarkoitushan oli ottaa kauniit kuvat välivaiheista ja lopputuloksesta. Välivaiheet vielä onnistuivat, mutta lopputulos.. No, tässä se kärsivällisyyden puute huomataan. Ehdin ehkä pikkasen maistaa vuoan reunasta. Plan B, laitoin palan brownieta lautaselle ja yritin kuvata. Kamera ei tarkenna, ei edes automaattivaihteella. Vieressä ilkkuu pikkusisko, joka pilkkaa brownien ulkonäköä. Totta, eihän se edukseen ollut, mutta en malttanut odottaa, että pääsisin itse syömään koko palan. Pinna paloi (pikkusiskoon ja kutsuvaan suklaabrownieen), jätin kuvaamisen sikseen ja aloitin syömisen. Ja niinhän sitä sanotaan, ahneella on .. loppu ;) Rumista kuvista huolimatta nämä browniesit ovat niin hyviä, uskokaa tai älkää, että taidan tästä hiippailla keittiöön syömään loputkin.

Muistakaahan, että kondensoidut maidot voi (ja kannattaa) keittää jo etukäteen, eli niitä ei välttämättä tarvitse keitellä siinä kamalassa sokerinhimokuumeessa mikä minulla oli aiemmin tänään. Elämäni pisimmät kolme tuntia! :D


Toffee Browniet

1 lk kondensoitua maitoa valmiiksi keitettynä
1pss valmis suklaakakkumix (itse käytin Sunnuntain suklaamuffinssi/-kakkumix-pussia)
   1dl rypsiöljyä
   2dl vettä
(tai mitä tahansa pussin ohje käskeekin lisätä, Sunnuntain tapauksessa nämä öljyt ja vedet)
100g tummaa suklaata



Suihkuta uunivuoka vuokaspraylla. Itselläni oli 20cmx20cm vuoka, mutta vähän isompaankin sopii laittaa. Valmista suklaataikina ohjeen mukaan. Kaavi vuokaan puolet taikinasta. Paista tätä kerrosta uunissa 180 asteessa n. 7min.


Levitä paistuneen kerroksen päälle keitetty kondensoitu maito ja tumma suklaa isoina rouheina. Tiputtele suklaiden päälle loput taikinasta. Tarkoitus ei ole peittää tasaisesti toffee-suklaa-kerrosta, vaan vain tiputella taikinakönttejä summamutikassa sinne tänne. Laita vuoka uuniin vielä 18-20 minuutiksi, tarkista kypsyys ajan loputtua kakkutesterillä tai vastaavalla.


Anna brownieiden jäähtyä, nämä maistuvat parhaalta kylmänä ja seuraavana päivänä, mutta uskallan epäillä ettei ainakaan tämänkertaiset brownieni näe päivänvaloa. :)

6 kommenttia:

  1. Suklaan ystävänä täytyy todeta, että näyttää vastustamattoman hyvältä herkulta. *Slurps*

    VastaaPoista
  2. Mitä tuo maito on ja saako sitä ihan normi kaupasta? Terkuin Anne-Mari/Lumene@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Kondensoitu maito on siis sokeroitua maitotiivistettä, jota voi käyttää mm. leivonnaisissa valmiiksi keitettynä toffeena tai sinällään.

    Kondensoitua maitoa myydään joissain isoimmissa marketeissa, mutta ei läheskään kaikissa. Kondensoidun maidon saatavuus ja hinta vaihtelee alueittain.

    Meiltä kondensoitua maitoa saa tilattua muiden tuotteiden ohella.

    http://www.kakkusankarit.fi/epages/OVK.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/06082009-151229/Products/000001

    terveisin,
    Kakkusankari

    VastaaPoista
  4. Oi että näyttää hyvältä.. Taidankin tehdä tätä viikonloppuna =)

    VastaaPoista
  5. Hei! vielä kysymys(en päässyt rekisteröitymään) kauanko tuota maitoa pitää keittää? Tarvikkeet hankittu, kun muistin nyt tämän ohjeen. Malttamattomana odotttelen ja varmaan käy samoin kuten tekijällä,,,pakko maistaa :)
    Terkuin jälleen Anne-Mari

    VastaaPoista
  6. Tästähän kehittelen oikein herkku-jälkkärin - nokare kermaa päälle ja muutama vadelma :P

    VastaaPoista



Kakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto