tiistai 16. maaliskuuta 2010

Mehukkaat porkkanamuffinssit


 Näissä porkkanamuffinsseissa yhdistyy mehukas muffinssi ja raikas kuorrute! Koristelu on kätevä tehdä silikonisella porkkanamuotilla. Muffinssit on tehty uusiin, värikkäisiin silikonisiin muffinssivuokiin. Niitä on helppo käyttää, sillä muffinssit irtoavat vuoan reunoista ongelmitta.




Porkkanamuffinssit
n. 20kpl

175g ruokosokeria
1,75dl auringonkukkaöljyä
3 kananmunaa
150g vehnäjauhoja
1,5tl ruokasoodaa
1,5tl leivinjauhetta
1tl kanelia
250g porkkanaraastetta

200g maustamatonta tuorejuustoa
0,75dl tomusokeria
1,5tl sitruunamehua

Sekoita sokeria ja öljyä monitoimikoneella n. 5min ajan. Lisää kananmunat ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi seokseen. Sekoita, kunnes taikina on tasaista. Lisää viimeiseksi porkkanaraaste ja sekoita hyvin.

Täytä muffinssivuoat  noin puolilleen taikinalla ja paista 180 asteessa n. 15-20min. Ole tarkkana, etteivät muffinssit pala! Anna paistuneiden muffinssien jäähtyä ennen kuorrutteen levittämistä.

Valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunamehu sähkövatkaimella. Irroita muffinssit varovasti silikonivuoistaan ja levitä kuorrute muffinssin pinnalle. Koristele sokerimassasta valmistetuilla porkkanoilla!


Täytä muotti vihreällä ja oranssilla sokerimassalla. Painele massa tiiviisti muottiin, jotta sen sisältö on varmasti tasaisesti jakautunut. Muotin ulkopuolelle jäänyt massa kannattaa irroittaa, jotta valmiin koristeen reunat jäävät siistiksi. Laita muotti pakastimeen noin 10 minuutiksi. Tämän jälkeen paina kuvio ulos muotista. Anna koristeen sulaa ja kuivua ennen säilömistä kuivassa paikassa.

1 kommentti:

  1. Hei! Kiitos tàstà ohjeesta. Tein nàità juuri tànààn ja linkkasin sinut blogiini. Hyvàà ystàvànpàivàà :D

    VastaaPoista



Kakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto