maanantai 8. maaliskuuta 2010

Aloittajan Opas: Perusvälineet

Perusvälineet


Irtopohjavuoka on kakun leipomisessa hyvin oleellinen osa. Irtopohjallinen vuoka on kätevä niin täytekakkujen, kuin hyydykekakkujenkin teossa.

Muotoon valetut kakkuvuoat helpottavat muotokakkujen tekemistä. Paiston jälkeen kakun pinnassa näkyy kuvio ja muoto, jota seuraamalla saa koristelemalla kauniin lopputuloksen!Muffinssien teossa kannattaa käyttää muffinssipeltiä, jotta paperiset vuat eivät lähde leviämään taikinan painosta. Muffinssien tai cupcakesien teko on koristelun kannalta palkitsevaa jo senkin takia, että ne on niin helppo koristella! Valikoimistamme löytyy koristeellisia ja kauniita muffinssivuokia erilaisin kuosein. Amerikassa ja itse asiassa ympäri maailmaa jyllää cupcakevillitys, joka ei harmikseni ole ennättänyt vielä Suomeen asti. Suomessa luotetaan esimerkiksi hääjuhlissa kerroskakkuihin ja muihin perusjuttuihin, kun taas rapakon takana loihditaan mitä kauneimpia hääcupcakeseja. Odotan innolla cupcakebuumin rantautumista myös Suomeen, sillä moni ei uskokaan kuinka helppoa ja kivaa cupcakesien teko on!

Silikoninen leivonta-alusta on monikäyttöinen. Sen päällä on helppo tehdä koristeet ja kaulia massat. Lisäksi Alustat soveltuvat taikinoiden käsittelyyn, osa sopii jopa leivinpaperin sijaan uuniin! Silikoni materiaalina helpottaa koristeiden tekoa, sillä esimerkiksi marsipaani ja sokerimassa eivät tartu silikoniin samalla tavalla, kuin esimerkiksi puualustoilla on tapana. Siksi silikonikaulin on myös kätevä. Pienet "lasten kaulimet" ovat käteviä koristeiden teossa, mutta esimerkiksi kuorruttamiseen käytettävien massojen kaulimisessa pitkä kaulin on ehdottomasti paras. Sen avulla massan saa kerralla kaulittua yhtä tasaiseksi joka puolelta, eikä tarvitse vitkuttaa pienen kaulimen kanssa puolelta toiselle.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto