maanantai 1. helmikuuta 2010

Ystävänpäivän mutaleivokset

Ystävää on aina ihanaa ilahduttaa, varsinkin Ystävänpäivänä! Herkulliset mutaleivokset on helppo tehdä ja laittaa vaikkapa pakastimeen vierasvaraksi. Pienet annospalat ovat makeannälkään kakkua kätevämpi vaihtoehto, sillä leivokset ovat erittäin tuhteja ja suklaisia. Muffinssivuokia voi käyttää paiston ohella myös leivosten esillepanossa, jolloin tumma taikina ei piilota kaunista kuviota.




MUTALEIVOKSET 12kpl:
300g tummaa suklaata
300g leivontamargariinia
4 kananmunaa
2tl vaniljasokeria
1,5rkl vehnäjauhoja

2,5dl vispikermaa

Sulata suklaa kattilassa pehmenneen margariinin sekaan. Jäähdytä seos n. kädenlämpöiseksi. Ole tarkkana, sillä seos ei saa olla kuumaa! Lisää kananmunat yksitellen samalla vatkaten sähkövatkaimella. Lisää sitten vehnäjauhot ja vaniljasokeri.

Kaada taikina vuokasprayllä käsiteltyyn (tai jauhotettuun) muffinssipeltiin, jaotellen 12 osaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n.8min. Mutaleivoksien idea on, että leivoksen keskiosa on mahdollisimman "raaka", leivos on siis valmis, kun se juuri ja juuri irtoaa pellistä. Anna valmiiden leivosten jäähtyä ja tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja värjää se vaaleanpunaiseksi roosalla pastavärillä. Kermaa on helpompi pursottaa, kun sen joukkoon sekoittaa n. 2rkl vaniljakreemijauhetta. Laita leivokset tarjolle pallokuvioisiin muffinssivuokiin ja pursota kermaruusukkeet kierretyllalla. Loppusilauksen antaa vaaleanpunaiset sokerihelmet!

1 kommentti:

  1. aivan ihanan näkösiä kakkuja ja muuta. melkeen iski kyllä leipomishimo. täytyy varmaan huomenna vääntää jotain.

    VastaaPoista



Kakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto