keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Suklaakastike Nigellan tapaan

Tämä suklaakastike valmistuu vain muutamassa minuutissa - ja on erittäin hyvää. Kastikkeen tekoon ei tarvita mitään niksejä tai erityistaitoja, ainekset vain lisätään kattilaan ja sekoitetaan, kunnes seos on tasaista. Tämä herkullinen suklaakastike käy hyvin esimerkiksi jäätelöannoksen kanssa, varsinkin erilaisten pähkinöiden kera tarjoiltuna. Pähkinöitä löytyy myös itse kastikkeesta suklaamaapähkinävoin muodossa, mutta sen voi yhtä hyvin jättää pois esimerkiksi allergian takia.

Suklaakastike toimii erittäin hyvin myös kakun välissä. Kastike jähmettyy kylmässä, joten se ei ala valua kakkua leikatessa.
Suklaakastike Nigellan tapaan
2,75dl kondensoitua maitoa
100g maapähkinävoita
100g maitosuklaata
Mittaa aineet kattilaan, kattila kuumalle hellalle, anna sulaa samalla sekoittaen. Tarjoile jäätelöannoksen ja pähkinöiden kera.

2 kommenttia:

  1. Hei! Mitäs arvelet, voisko tätä kastiketta käyttää kinuskin tapaan kakun päällä? Kinuski on monesti niin hankala leikattava, oliskohan tämä helpompaa??

    VastaaPoista
  2. Kyllä ainakin teoriassa kuulostaa toimivalta idealta, kastike nimittäin jähmettyy kylmässä, mutta on kuitenkin lusikoitavaa. Kastike kannattaa (vain hieman jäähdytettynä) kaataa kakun päälle ja silottaa palettiveitsella, jonka jälkeen siirtää jääkaappiin hyytymään. Tämän jälkeen on helppo pursotella kermalla, kun kastike ei sotke pursotuksia. Itse en laittaisi kovin paksua kerrosta, ettei ilmene ongelmia juuri tuon leikkaamisen kanssa. :)

    VastaaPoistaKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto